Удон в воке
(покроковий рецепт з фото)
Удон в воке - це просто неймовірне пікантне і екзотичне японське блюдо, яке, втім, і багатьом нашим співвітчизникам припало до смаку, спробуйте його, можливо, удон сподобається і вам.
У нас страви з такою локшини люблять і знають тільки фанати азіатської кухні, а ось там, в Японії, рецепт приготування Удона в воке дуже популярний. Насправді зробити таку локшину можна і на звичайній сковороді, але в воке все ж виходить, на мій погляд, смачніше, та й сам процес приготування захоплює більше. Так що якщо вам захотілося чогось незвичайного і екзотичного, ви завжди можете зробити удон в воке в домашніх умовах, благо, Зараз всі продукти для цієї страви можна знайти в магазині.
1) Куряче філе ми промиваємо і витираємо насухо, нарезам м'ясо на кубики і викладаємо його в миску. Додаємо до філе 2 ложки світлого соєвого соусу, курузний крохмаль і ретельно все перемішуємо, залишаємо м'ясо маринуватися.
2) Поки курка маринується, ми промиваємо, чистимо і нарізаємо червоний і зелений перці, а також морква брусками, капусту ріжемо на шматочки, часник пластинками, а зелена цибуля нарізаємо досить великої, імбир подрібнюємо.
3) Тепер ми розігріваємо в воке кунжутне масло і обсмажуємо на ньому курку до золотистого кольору (1-2 хвилини), смажити слід на сильному вогні. Перекладаємо м'ясо на паперову серветку, щоб в неї вбралося зайве масло.
4) Далі відправляємо в розігрітий вок часник і імбир, смажимо все приблизно пів хвилини, після чого викладаємо в вок нарізані перці. Ще через хвилину додаємо капусту, а потім морква, смажимо овочі, помішуючи, на сильному вогні пару хвилин.
5) Акуратно лопаткою зрушуємо овочі в одну сторону і наливаємо в вок світлий і темний соєвий соус, рисове вино, рибний соус, додаємо цукор і перемішуємо все. Ще хвилину смажимо овочі в соусі, а потім викладаємо до них обсмажене м'ясо і удон, перемішуємо все, прогреваем блюдо ще хвилину і знімаємо з вогню.
Подавати удон слід, посипавши його зеленою цибулею. Приємного всім апетиту!
- Локшина удон - 300 грам
- Куряче філе - 650-700 грам
- Морква - 1-2 штук
- Перець солодкий червоний - 1 штука
- Перець червоний зелений- 1 штука
- Купуста білокачанна - 200-250 грам(Можно заменить пекинской или Бок чой)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Імбир свіжий - 0, 5-1 чайних ложки
- Пір'я зеленої цибулі - 3-4 штук
- Соус соєвий світлий- 4 Ст. Ложки(2 - в соус, 2 - в маринад)
- Соус соєвий темний - 2 чайних ложки
- Вино рисове - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Соус рибний - 1 Чайна ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
- Олія кунжутна - - За смаком (для смаження)
1) Куряче філе ми промиваємо і витираємо насухо, нарезам м'ясо на кубики і викладаємо його в миску. Додаємо до філе 2 ложки світлого соєвого соусу, курузний крохмаль і ретельно все перемішуємо, залишаємо м'ясо маринуватися.
2) Поки курка маринується, ми промиваємо, чистимо і нарізаємо червоний і зелений перці, а також морква брусками, капусту ріжемо на шматочки, часник пластинками, а зелена цибуля нарізаємо досить великої, імбир подрібнюємо.
3) Тепер ми розігріваємо в воке кунжутне масло і обсмажуємо на ньому курку до золотистого кольору (1-2 хвилини), смажити слід на сильному вогні. Перекладаємо м'ясо на паперову серветку, щоб в неї вбралося зайве масло.
4) Далі відправляємо в розігрітий вок часник і імбир, смажимо все приблизно пів хвилини, після чого викладаємо в вок нарізані перці. Ще через хвилину додаємо капусту, а потім морква, смажимо овочі, помішуючи, на сильному вогні пару хвилин.
5) Акуратно лопаткою зрушуємо овочі в одну сторону і наливаємо в вок світлий і темний соєвий соус, рисове вино, рибний соус, додаємо цукор і перемішуємо все. Ще хвилину смажимо овочі в соусі, а потім викладаємо до них обсмажене м'ясо і удон, перемішуємо все, прогреваем блюдо ще хвилину і знімаємо з вогню.
Подавати удон слід, посипавши його зеленою цибулею. Приємного всім апетиту!