Рецепт Удон в воке фото

Удон в воке
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе , Локшина
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Удон в воке - це просто неймовірне пікантне і екзотичне японське блюдо, яке, втім, і багатьом нашим співвітчизникам припало до смаку, спробуйте його, можливо, удон сподобається і вам.

Опис приготування:

У нас страви з такою локшини люблять і знають тільки фанати азіатської кухні, а ось там, в Японії, рецепт приготування Удона в воке дуже популярний. Насправді зробити таку локшину можна і на звичайній сковороді, але в воке все ж виходить, на мій погляд, смачніше, та й сам процес приготування захоплює більше. Так що якщо вам захотілося чогось незвичайного і екзотичного, ви завжди можете зробити удон в воке в домашніх умовах, благо, Зараз всі продукти для цієї страви можна знайти в магазині.

1) Куряче філе ми промиваємо і витираємо насухо, нарезам м'ясо на кубики і викладаємо його в миску. Додаємо до філе 2 ложки світлого соєвого соусу, курузний крохмаль і ретельно все перемішуємо, залишаємо м'ясо маринуватися.

2) Поки курка маринується, ми промиваємо, чистимо і нарізаємо червоний і зелений перці, а також морква брусками, капусту ріжемо на шматочки, часник пластинками, а зелена цибуля нарізаємо досить великої, імбир подрібнюємо.

3) Тепер ми розігріваємо в воке кунжутне масло і обсмажуємо на ньому курку до золотистого кольору (1-2 хвилини), смажити слід на сильному вогні. Перекладаємо м'ясо на паперову серветку, щоб в неї вбралося зайве масло.

4) Далі відправляємо в розігрітий вок часник і імбир, смажимо все приблизно пів хвилини, після чого викладаємо в вок нарізані перці. Ще через хвилину додаємо капусту, а потім морква, смажимо овочі, помішуючи, на сильному вогні пару хвилин.

5) Акуратно лопаткою зрушуємо овочі в одну сторону і наливаємо в вок світлий і темний соєвий соус, рисове вино, рибний соус, додаємо цукор і перемішуємо все. Ще хвилину смажимо овочі в соусі, а потім викладаємо до них обсмажене м'ясо і удон, перемішуємо все, прогреваем блюдо ще хвилину і знімаємо з вогню.

Подавати удон слід, посипавши його зеленою цибулею. Приємного всім апетиту!


  • Локшина удон - 300 грам
  • Куряче філе - 650-700 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Перець солодкий червоний - 1 штука
  • Перець червоний зелений- 1 штука
  • Купуста білокачанна - 200-250 грам(Можно заменить пекинской или Бок чой)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Імбир свіжий - 0, 5-1 чайних ложки
  • Пір'я зеленої цибулі - 3-4 штук
  • Соус соєвий світлий- 4 Ст. Ложки(2 - в соус, 2 - в маринад)
  • Соус соєвий темний - 2 чайних ложки
  • Вино рисове - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Соус рибний - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Чайна ложка
  • Олія кунжутна - - За смаком (для смаження)
У нас страви з такою локшини люблять і знають тільки фанати азіатської кухні, а ось там, в Японії, рецепт приготування Удона в воке дуже популярний. Насправді зробити таку локшину можна і на звичайній сковороді, але в воке все ж виходить, на мій погляд, смачніше, та й сам процес приготування захоплює більше. Так що якщо вам захотілося чогось незвичайного і екзотичного, ви завжди можете зробити удон в воке в домашніх умовах, благо, Зараз всі продукти для цієї страви можна знайти в магазині.

1) Куряче філе ми промиваємо і витираємо насухо, нарезам м'ясо на кубики і викладаємо його в миску. Додаємо до філе 2 ложки світлого соєвого соусу, курузний крохмаль і ретельно все перемішуємо, залишаємо м'ясо маринуватися.

2) Поки курка маринується, ми промиваємо, чистимо і нарізаємо червоний і зелений перці, а також морква брусками, капусту ріжемо на шматочки, часник пластинками, а зелена цибуля нарізаємо досить великої, імбир подрібнюємо.

3) Тепер ми розігріваємо в воке кунжутне масло і обсмажуємо на ньому курку до золотистого кольору (1-2 хвилини), смажити слід на сильному вогні. Перекладаємо м'ясо на паперову серветку, щоб в неї вбралося зайве масло.

4) Далі відправляємо в розігрітий вок часник і імбир, смажимо все приблизно пів хвилини, після чого викладаємо в вок нарізані перці. Ще через хвилину додаємо капусту, а потім морква, смажимо овочі, помішуючи, на сильному вогні пару хвилин.

5) Акуратно лопаткою зрушуємо овочі в одну сторону і наливаємо в вок світлий і темний соєвий соус, рисове вино, рибний соус, додаємо цукор і перемішуємо все. Ще хвилину смажимо овочі в соусі, а потім викладаємо до них обсмажене м'ясо і удон, перемішуємо все, прогреваем блюдо ще хвилину і знімаємо з вогню.

Подавати удон слід, посипавши його зеленою цибулею. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти