Рецепт Тушкована картопля з чорносливом фото

Тушкована картопля з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Картопля , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

На основне блюдо для всієї родини рекомендую спробувати дуже класний рецепт приготування тушкованої картоплі з чорносливом і курячими стегенцями. Ситно, нескладно і дійсно смачно!

Опис приготування:

Сьогодні поділюся з вами своїм секретом, як приготувати тушковану картоплю з чорносливом. Приблизно через годинку, коли курка проготовітся і картопля буде м'яким, можна подавати блюдо до столу.

  • Цибулина - 1 штука
  • Картопля - 800 грам
  • Чорнослив - 150 грам
  • Курка - 500 грам (по бажанню)
  • Бульйон - 1.5-2 склянки (або вода)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Склянка
1
Підготуйте сотейник з товстим дном, налийте туди трохи масла і поставте на вогонь.
2
Очистіть цибулю, наріжте його півкільцями і викладіть в сотейник.
3
Тушкована картопля з чорносливом в домашніх умовах може бути приготовлена ​​як гарнір, але я пропоную відразу зробити повноцінне блюдо. Тому вимийте і висушіть паперовим рушником курячі стегна.
4
Посоліть і поперчіть з усіх боків. Викладіть до цибулі, обсмажте до рум'яної скоринки з двох сторін.
5
Очистіть картопля, наріжте його кубиками.
6
Викладіть в сотейник картопля і чорнослив.
7
Залийте бульйон або воду, додайте за смаком сіль і спеції. При бажанні можете додати ще 1-2 ложки сметани або томатного соусу, наприклад.
8
Акуратно все перемішайте.
9
Приберіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і залиште гаситися на повільному вогні. При бажанні ви можете відправити сотейник в духовку.

Схожі рецепти