Яловичина, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і смачне блюдо на друге. Додайте більше води, якщо хочете, щоб страва була рідким, тоді можна подавати його з рисом або гречкою. Розповім, як приготувати яловичину, тушковану із чорносливом.
Замість яловичини можна гасити свинину або баранину. Якщо любите солодкуватий присмак, додайте до чорносливу курагу, родзинки. Можна додати до тушкованого м'яса будь-які овочі: селера, морква, картопля, цибуля та інші. Подавайте блюдо відразу після приготування.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Яловичина - 1, 3 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Мелений імбир - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мелений духмяний перець - 1 щіпка
- Бульйон - 750 мілілітрів
- Червоне сухе вино - 250 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Яблучний оцет - 75 мілілітрів
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Вустерширський соус - 2 чайних ложки
- Морква - 4 штуки
- Біла ріпа - 2 штуки
- Чорнослив - 125 грам
- Чорнослив - 125 грам
- Борошно - 30 грам
- Вода - 30 мілілітрів
1. Очистіть овочі, наріжте півкільцями цибулю, селера. Білу ріпу наріжте невеликими кубиками, а морква - тонкими кільцями. Невеликими смужками наріжте чорнослив і курагу.
2. Вимийте яловичину і наріжте її невеликими шматочками, перекладіть в миску, сіль і poperčite. Розігрійте каструлю зі столовою ложкою олії і обсмажте цибулю, селера, потім відкладіть в сторону.
3. Поверніть каструлю на вогонь, додайте залишився рослинне масло і викладіть м'ясо, обсмажуйте його до рум'яної скоринки. Додайте до м'яса часник, цибуля, сушений імбир, лавровий лист, запашний перець, перемішайте і обсмажуйте пару хвилин.
4. Змішайте вино, бульйон, оцет, цукор, соус, влийте все до м'яса і після закипання готуйте на слабкому вогні 1, 5 годину. Через необхідний час додайте борошно, змішану з холодною водою, і розмішайте, додайте курагу, чорнослив, ріпу і морква, видаліть лавровий лист і готуйте ще 45 хвилин.
5. За смаком додайте сіль і спеції, перемішайте і вимкніть вогонь, наполягайте ще 10 хвилин і подавайте до столу.