Яловичина, тушкована з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Соковите і смачне блюдо на друге. Додайте більше води, якщо хочете, щоб страва була рідким, тоді можна подавати його з рисом або гречкою. Розповім, як приготувати яловичину, тушковану із чорносливом.
Опис приготування:
Замість яловичини можна гасити свинину або баранину. Якщо любите солодкуватий присмак, додайте до чорносливу курагу, родзинки. Можна додати до тушкованого м'яса будь-які овочі: селера, морква, картопля, цибуля та інші. Подавайте блюдо відразу після приготування.
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Яловичина - 1, 3 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Мелений імбир - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мелений духмяний перець - 1 щіпка
- Бульйон - 750 мілілітрів
- Червоне сухе вино - 250 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Яблучний оцет - 75 мілілітрів
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Вустерширський соус - 2 чайних ложки
- Морква - 4 штуки
- Біла ріпа - 2 штуки
- Чорнослив - 125 грам
- Чорнослив - 125 грам
- Борошно - 30 грам
- Вода - 30 мілілітрів
1. Очистіть овочі, наріжте півкільцями цибулю, селера. Білу ріпу наріжте невеликими кубиками, а морква - тонкими кільцями. Невеликими смужками наріжте чорнослив і курагу.
2. Вимийте яловичину і наріжте її невеликими шматочками, перекладіть в миску, сіль і poperčite. Розігрійте каструлю зі столовою ложкою олії і обсмажте цибулю, селера, потім відкладіть в сторону.
3. Поверніть каструлю на вогонь, додайте залишився рослинне масло і викладіть м'ясо, обсмажуйте його до рум'яної скоринки. Додайте до м'яса часник, цибуля, сушений імбир, лавровий лист, запашний перець, перемішайте і обсмажуйте пару хвилин.
4. Змішайте вино, бульйон, оцет, цукор, соус, влийте все до м'яса і після закипання готуйте на слабкому вогні 1, 5 годину. Через необхідний час додайте борошно, змішану з холодною водою, і розмішайте, додайте курагу, чорнослив, ріпу і морква, видаліть лавровий лист і готуйте ще 45 хвилин.
5. За смаком додайте сіль і спеції, перемішайте і вимкніть вогонь, наполягайте ще 10 хвилин і подавайте до столу.