Тушкована яловичина з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться з вами своїм найсмачнішим рецептом яловичини. Я додаю не тільки багато чорносливу, але і томатний соус, не впасти, а саме соус, в основі якого - консервовані томати.
Я часто купую томатні соуси замість пасти, вони мають яскравий смак консервованих томатів. Але з пастою буде теж дуже смачно. Пробуйте, шукайте свій смак! хай щастить!
- Яловичина - 700 грам
- Чорнослив - 100-120 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Лавровий лист - 1 штука
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Томатний соус або паста - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Кріп - 1 пучок
Приготуйте продукти. М'ясо гарненько вимийте і висушіть. Овочі очистіть і прополосніте під проточною водою. Приступаємо.
Поріжте яловичину на порційні невеликі шматочки. Бажано використовувати для цього блюда тільки м'якоть.
Цибулю і моркву поріжте невеликими кубиками. Не використовуйте тертку, за тривалий час гасіння морква просто загубиться.
Увімкніть мультиварку на найпотужніший режим, у мня це функція розігріву їжі. Влийте рослинне масло, додайте м'ясо і овочі, сіль, перець мелений. Перемішайте і закрийте мультиварку, нехай м'ясо обжарится хвилин 10. Відкрийте перемішайте, дайте йому обсмажити ще хвилин п'ять.
Коли м'ясо змінить колір на більш світлий, влийте півтори склянки окропу, додайте томатний соус або пасту і перейдіть в режим гасіння або"Cуп" з 1 час.
Через годину додайте улюблені спеції, лавровий лист, промитий чорнослив (якщо дуже великий, то поріжте на 2-4 частини). І продовжуйте гасіння ще хвилин 45.
В кінці гасіння відкоригуйте блюдо на сіль, додайте дрібно порізаний кріп, доведіть м'ясо до кипіння і вимкніть. Наше блюдо готово! Смачного!