Баранина, тушкована з корицею і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування баранини, тушкованою з чорносливом і корицею. М'ясо виходить дуже ароматним і ніжним. Рис буде ідеальним гарніром.
Кількість порцій: 4
- Перець горошок - 5 штук
- Баранина - 1 кілограм
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Чорнослив - 150 грам
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
- Цибуля - 150 грам
1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його соломкою.
2. Невеликими шматочками нарізаємо чорнослив.
3. Цибуля злегка обсмажити на розігрітій сковороді в рослинному маслі. Баранину нарізаємо шматками (товщина приблизно один - півтора сантиметрів), додаємо м'ясо на сковороду. Хвилини три - чотири тушкуємо.
4. Перевертаємо і накриваємо кришкою. Хвилин десять - п'ятнадцять тушкуємо на маленькому вогні. Додаємо сюди корицю і чорнослив.
5. Додаємо воду (100 мл), тушкуємо хвилин тридцять п'ять - сорок з закритою кришкою, на маленькому вогні.
6. Тепер м'ясо перевертаємо, перчимо і солимо. Тушкуємо ще хвилин десять. Потім вимикаємо. Блюдо готово.