Баранина на кістки тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Відмінне ситне блюдо, яке по праву займають центральне місце на будь-якому банкеті. Звичайно ж, його можна приготувати просто на вечерю або на обід для всієї родини, так як це буде зовсім нескладно.
Опис приготування:
Як приготувати баранину на кістці тушковану? Все дуже просто! Вам знадобитися мінімум інгредієнтів, з яких вийде ситне і ароматне блюдо. Просто уважно вивчіть мій рецепт з фото, які знаходиться нижче.
- Баранина на кістки - 1 кілограм (лопатка, ребра)
- Лук червоний - 1 штука (великий)
- Лук світлий - 1 штука (середній)
- Часник - 8 зубчиків
- Зливи - 4 штуки (червоні або жовті)
- Помідори в'ялені - 100 грам
- Мед - 50 грам
- Гірчиця zernenaya - 2 Ст. Ложки(dizhonskaя)
- Сіль, перець, спеції, олія - За смаком
Підготуйте м'ясо. Добре промийте його, просушіть паперовим рушником. Злегка відбийте баранину, натріть сіллю і перцем. Потім приготуйте маринад. Для цього в будь-якому посуді змішайте мед і гірчицю. Покладіть м'ясо в маринад, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на добу.
Потім поріжте овочі і фрукти різними способами. Зливи очистіть від кісточок, розріжте кожен фрукт на вісім частин. Червоний цибулю наріжте великими кільцями, а світлий подрібніть будь-яким зручним способом. Одну половину часнику дрібно порубати, другу наріжте часточками. Томати порубати довільно.
Розігрійте пательню, покладіть в неї суміш оливкової і вершкового масла. Викладіть баранину, обсмажте її з цибулею і часником до рум'яної скоринки. Перекладіть всі інгредієнти в каструльку з товстим дном або в казанок, залийте водою і протушкувати.
Потім викладіть зверху баранини фрукти і овочі. Закрийте кришкою, не перемішуючи. Півгодини млоїте на повільному вогні, щоб сливи та томати пустили сік на м'ясо.
В кінці готування перемішайте всі інгредієнти в каструльці, додайте воду, якщо це необхідно, тушкуйте на самому маленькому вогні протягом півгодини. Подавайте блюдо гарячим, з зеленою цибулею і базиліком.