Баранина на кістки тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне ситне блюдо, яке по праву займають центральне місце на будь-якому банкеті. Звичайно ж, його можна приготувати просто на вечерю або на обід для всієї родини, так як це буде зовсім нескладно.
Як приготувати баранину на кістці тушковану? Все дуже просто! Вам знадобитися мінімум інгредієнтів, з яких вийде ситне і ароматне блюдо. Просто уважно вивчіть мій рецепт з фото, які знаходиться нижче.
- Баранина на кістки - 1 кілограм (лопатка, ребра)
- Лук червоний - 1 штука (великий)
- Лук світлий - 1 штука (середній)
- Часник - 8 зубчиків
- Зливи - 4 штуки (червоні або жовті)
- Помідори в'ялені - 100 грам
- Мед - 50 грам
- Гірчиця zernenaya - 2 Ст. Ложки(dizhonskaя)
- Сіль, перець, спеції, олія - За смаком
Підготуйте м'ясо. Добре промийте його, просушіть паперовим рушником. Злегка відбийте баранину, натріть сіллю і перцем. Потім приготуйте маринад. Для цього в будь-якому посуді змішайте мед і гірчицю. Покладіть м'ясо в маринад, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на добу.
Потім поріжте овочі і фрукти різними способами. Зливи очистіть від кісточок, розріжте кожен фрукт на вісім частин. Червоний цибулю наріжте великими кільцями, а світлий подрібніть будь-яким зручним способом. Одну половину часнику дрібно порубати, другу наріжте часточками. Томати порубати довільно.
Розігрійте пательню, покладіть в неї суміш оливкової і вершкового масла. Викладіть баранину, обсмажте її з цибулею і часником до рум'яної скоринки. Перекладіть всі інгредієнти в каструльку з товстим дном або в казанок, залийте водою і протушкувати.
Потім викладіть зверху баранини фрукти і овочі. Закрийте кришкою, не перемішуючи. Півгодини млоїте на повільному вогні, щоб сливи та томати пустили сік на м'ясо.
В кінці готування перемішайте всі інгредієнти в каструльці, додайте воду, якщо це необхідно, тушкуйте на самому маленькому вогні протягом півгодини. Подавайте блюдо гарячим, з зеленою цибулею і базиліком.