Рецепт Баранина з чорносливом фото

Баранина з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви в рукаві
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Насправді важко підшукати більш апетитне і яскраве поєднання інгредієнтів, ніж баранини і чорнослив, адже вони так ідеально доповнюють один одного, що м'ясо виходить неймовірно смачним.

Опис приготування:

Приголомшливий і в той же час гранично простий рецепт баранини з чорносливом допоможе вам зробити сімейну вечерю незабутнім і розповість, як приготувати чудове частування для святкового столу. Таке м'ясо сподобається всім без винятку, воно не тільки дуже смачне, але при цьому відмінно виглядає і пахне приголомшливо. Приготувати баранину з чорносливом в домашніх умовах можна дуже легко, для цього вам знадобиться саме м'ясо, чорнослив без кісточок, сіль, спеції, а також мотузка і рукав для запікання. Отже, приступимо:

  • Баранина - 1, 8-2 кілограма
  • Чорнослив - 150-200 грам (без кісточок)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баранина з чорносливом - фото крок 1
Для цього рецепта підійде бараняча нога або будь-який цілісний шматок м'яса. Якщо використовуєте ногу, то для початку потрібно акуратно видалити кістку, для цього розрізаємо м'ясо вздовж кістки і прибираємо її. Тепер розгортаємо м'ясо, так щоб вийшов рівний пласт, солимо його і перчимо, робимо в баранині надрізи.
баранина з чорносливом - фото крок 2
Чорнослив нарізаємо на шматочки.
баранина з чорносливом - фото крок 3
І викладаємо його в розрізи на м'ясі.
баранина з чорносливом - фото крок 4
Тепер звертаємо баранину щільним рулетом і перев'язуємо його з усіх боків нитками, із зовнішнього боку рулет необхідно натерти сіллю і меленим перцем.
баранина з чорносливом - фото крок 5
Викладаємо м'ясо в рукав, закриваємо його з обох сторін і робимо в рукаві кілька проколів для виходу пари.
баранина з чорносливом - фото крок 6
Перекладаємо м'ясо в рукаві на деко і відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку на 2 годину. Також можна покласти на деко запікатися картопля, таким чином ми відразу приготуємо і гарнір до баранини.
баранина з чорносливом - фото крок 7
Картопля приготується набагато швидше, ніж м'ясо, тому поглядайте за ним і, як тільки він стане м'яким, перекладіть картопля з дека на тарілку.
баранина з чорносливом - фото крок 8
А через якийсь час вже і баранина приготується, нам залишається тільки акуратно розрізати рукав і витягти з нього м'ясо.

Схожі рецепти