Турецький лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і хрусткий, але з м'яким м'якушем, турецька лаваш нагадує грузинський, але відрізняється свій характерною скоринкою. Раджу приготувати для різноманітності замість хліба. Дивіться рецепт!
Турецький лаваш, на відміну від вірменського, більш пишний, адже готується він на дріжджовому тесті. Але й не варто його плутати з грузинським лавашем, форма якого часто кругла. Дізнайтеся, як приготувати турецьку лаваш. Для цього нам знадобляться пресовані дріжджі, а також хороша борошно вищого гатунку. До речі, його можна і потрібно прикрасити чорним кунжутом.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 300 мілілітрів
У теплій воді розведіть пресовані дріжджі і додайте сіль.
Додайте потім в розведені дріжджі просіяне борошно. Замісити тісто.
Накрийте тісто рушником, дайте йому настоятися і підійти в теплому місці близько півгодини.
Тісто розділіть на три частини і зліпити з них овальні заготовки (як на фото).
Надішліть в розігріту до 220 З духовку на 15 хвилин. Деко можна злегка присипати борошном.
Надішліть в розігріту до 220 З духовку на 15 хвилин. Деко можна злегка присипати борошном.
Ось такий апетитний турецька лаваш вийшов. Смачного!