Турецький лаваш
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ароматний і хрусткий, але з м'яким м'якушем, турецька лаваш нагадує грузинський, але відрізняється свій характерною скоринкою. Раджу приготувати для різноманітності замість хліба. Дивіться рецепт!
Опис приготування:
Турецький лаваш, на відміну від вірменського, більш пишний, адже готується він на дріжджовому тесті. Але й не варто його плутати з грузинським лавашем, форма якого часто кругла. Дізнайтеся, як приготувати турецьку лаваш. Для цього нам знадобляться пресовані дріжджі, а також хороша борошно вищого гатунку. До речі, його можна і потрібно прикрасити чорним кунжутом.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 300 мілілітрів
У теплій воді розведіть пресовані дріжджі і додайте сіль.
Додайте потім в розведені дріжджі просіяне борошно. Замісити тісто.
Накрийте тісто рушником, дайте йому настоятися і підійти в теплому місці близько півгодини.
Тісто розділіть на три частини і зліпити з них овальні заготовки (як на фото).
Надішліть в розігріту до 220 З духовку на 15 хвилин. Деко можна злегка присипати борошном.
Надішліть в розігріту до 220 З духовку на 15 хвилин. Деко можна злегка присипати борошном.
Ось такий апетитний турецька лаваш вийшов. Смачного!