Рецепт Турецький лаваш фото

Турецький лаваш
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На природу
Випічка , Коржі
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ароматний і хрусткий, але з м'яким м'якушем, турецька лаваш нагадує грузинський, але відрізняється свій характерною скоринкою. Раджу приготувати для різноманітності замість хліба. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Турецький лаваш, на відміну від вірменського, більш пишний, адже готується він на дріжджовому тесті. Але й не варто його плутати з грузинським лавашем, форма якого часто кругла. Дізнайтеся, як приготувати турецьку лаваш. Для цього нам знадобляться пресовані дріжджі, а також хороша борошно вищого гатунку. До речі, його можна і потрібно прикрасити чорним кунжутом.

  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі - 40 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 300 мілілітрів
турецький лаваш - фото крок 1
У теплій воді розведіть пресовані дріжджі і додайте сіль.
турецький лаваш - фото крок 2
Додайте потім в розведені дріжджі просіяне борошно. Замісити тісто.
турецький лаваш - фото крок 3
Накрийте тісто рушником, дайте йому настоятися і підійти в теплому місці близько півгодини.
турецький лаваш - фото крок 4
Тісто розділіть на три частини і зліпити з них овальні заготовки (як на фото).
Надішліть в розігріту до 220 З духовку на 15 хвилин. Деко можна злегка присипати борошном.
турецький лаваш - фото крок 5
Ось такий апетитний турецька лаваш вийшов. Смачного!

Схожі рецепти