Турецький горох «гайка» з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Бобові рослини для мене це окрема стаття покупок. Я дуже люблю сочевицю, квасоля і горох, і пробую нові варіанти в цьому дусі. Цей рецепт один з таких. Простий і доступний, але оригінальний.
Я описала, як приготувати смажений нут з овочами. Перш ніж приступити до створення страви, замочіть основний інгредієнт на 8-12 годин. В даному варіанті нут повинен хрустіти, тому його варять всього 30 хвилин, не годинник. Головний акцент страви - спеції. Вони яскраві і дають сильний смак.
- Гайка - 200 грам
- Болгарський перець - 400 грам
- Ріпчаста цибуля - 100 грам
- Сіль - 20 грам
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Каррі - 1 щіпка
- Зіра або кумін - 1 щіпка
- Насіння гірчиці - 1 щіпка
Нут промийте і замочіть у воді на 12 годин.
Наріжте соломкою перець, цибуля наріжте півкільцями, а часник подрібніть. В цей час відваріть нут протягом 20-30 хвилин. В кінці додайте сіль.
У сковороді розігрійте масло. Додайте гірчицю і зіру. Накрийте сковороду кришкою і смажте спеції, поки вони не перестануть "стріляти" . Потім додайте каррі і готуйте ще 30 секунд.
Тепер в сковороді обсмажити цибулю протягом 3-х хвилин. Потім додайте до нього перець і готуйте овочі ще 8 хвилин на сильному вогні.
Відварену нут і часник додайте в сковороду. Прогрейте блюдо, помішуючи, протягом 10 хвилин. Подавайте нут, посипавши зеленню. Смачного!