Рецепт Гайка (гумус) фото

Гайка (гумус)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гумус
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Нут корисний. Напевно, найпоширеніше і улюблене багатьма блюдо з цієї рослини називається хумус. І тут ми подивимося, як приготувати нут, а точне закуску з нього: хумус з пастою тахіні.

Опис приготування:

Для хумус зазвичай використовую оливкову олію найвищої якості. І я раджу вам робити те ж саме. Вибирайте сорт extra virgin, це оптимальний варіант.

Кількість солі і лимонного соку регудіруйте за смаком.


  • Нут сухий - 450 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Паста тахини - 8 Ст. Ложок (кунжутове паста)
  • Сік лимонний - 150 мілілітрів
  • Паприка - 0, 25 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - За смаком
гайка (гумус) - фото крок 1
Нут замочуємо в достатній кількості проточної води на ніч.
гайка (гумус) - фото крок 2
Вранці зливаємо воду, промиваємо горох і ставимо варитися у воді хвилин на 45 після закипання.
гайка (гумус) - фото крок 3
Ще гарячий нут відправте в блендер разом з пастою тахині і подрібніть до однорідності, додавши зубчики часнику. Додайте сіль і лимонний сік.
гайка (гумус) - фото крок 4
Подавайте закуску на блюді, полив маслом і присипавши щедро паприкою.

Схожі рецепти