Гайка (гумус)
(покроковий рецепт з фото)
Нут корисний. Напевно, найпоширеніше і улюблене багатьма блюдо з цієї рослини називається хумус. І тут ми подивимося, як приготувати нут, а точне закуску з нього: хумус з пастою тахіні.
Для хумус зазвичай використовую оливкову олію найвищої якості. І я раджу вам робити те ж саме. Вибирайте сорт extra virgin, це оптимальний варіант.
Кількість солі і лимонного соку регудіруйте за смаком.
- Нут сухий - 450 грам
- Часник - 4 зубчики
- Паста тахини - 8 Ст. Ложок (кунжутове паста)
- Сік лимонний - 150 мілілітрів
- Паприка - 0, 25 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком
Нут замочуємо в достатній кількості проточної води на ніч.
Вранці зливаємо воду, промиваємо горох і ставимо варитися у воді хвилин на 45 після закипання.
Ще гарячий нут відправте в блендер разом з пастою тахині і подрібніть до однорідності, додавши зубчики часнику. Додайте сіль і лимонний сік.
Подавайте закуску на блюді, полив маслом і присипавши щедро паприкою.