Гумус (простий рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам, як приготувати хумус простим рецептом. Не обов'язково їхати в арабські країни, щоб спробувати цю прекрасну закуску. Вона дуже поживна і смачна.
Така закуска готується легко і швидко. Головне, що вона шалено поживна і схожа на нашу горошницу за смаком. Можна подавати хумус на грінках, хлібці або кукурудзяних чіпсах. Перед подачею можете прикрасити таку закуску свіжою зеленню або волоськими горіхами.
Смачного!
- Часник - 1 зубчик
- Нут консервований - 500 грам
- Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
- Taxini - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1
Додайте в блендер нут (залиште 1 ст. L. Для прикраси), часник, лимонний сік, сіль, перець і тахини. Все змішайте до стану пюре.
2
Для рецепта можна брати і не консервований нут. Але тоді його треба заздалегідь відварити і остудити, а також краще очистити від лушпиння.
3
Перед подачею полийте хумус рясно оливковою олією і прикрасьте 1 ст. L. Цільного нуту.