Гумус
(покроковий рецепт з фото)
Ця паста-паштет з гороху нут дуже популярна на Сході. Хумус готують з різними приправами, але основними інгредієнтами завжди виступають горох нут і тахинная паста. Корисне і смачне блюдо.
Цю смачну і дуже корисну горохову пасту-паштет можна приготувати вдома дуже легко. Вона цілком підходить для перекусів в звичайний день, але хумус можна подавати в якості закуски до святкового столу. Основні інгредієнти хумус - нут і тахинная паста, а спеції ви можете додавати на свій смак. У хумус додають свіжу зелень, авокадо, в'ялені помідори. Експериментуйте і шукайте свій варіант!
- Гайка - 1 Склянка
- Насіння кунжуту - 75 грам
- Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Кмин або вибирає - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Цибуля - 1 штука (маленька)
Замочуємо нут в холодній воді на 6-8 годин. Потім воду зливаємо, промиваємо горох.
Заливаємо холодною водою приблизно на 4-5 см вище рівня гороху, додамо кілька зубчиків часнику і очищену цибулину. І ставимо варити до м'якості. Солимо в кінці приготування!
Гайка закінчена, прибираємо з каструлі часник і цибулю, зціджувати рідина, але не виливаємо!
Якщо у вас немає готової тахінно пасти, приготуємо її самі. Обсмажені насіння кунжуту і зіру подрібнюємо в кавомолці або блендером. Можна подрібнити до однорідного стану, а можна розбити насіння не повністю. Додамо пару ложок оливкової олії і перемішати.
А тепер за допомогою погружного блендера подрібнюємо-перемішуємо горох, тахинную пасту. Додаємо лимонний сік, мелений перець, оливкова олія і підливати невеликими порціями рідина, яка залишилася від варіння гороху. Добиваємося потрібної консистенції і смаку.
І ось хумус готовий. Можна подавати до столу.