Рецепт Гумус фото

Гумус
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Гумус
Кількість порцій: 10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Ця паста-паштет з гороху нут дуже популярна на Сході. Хумус готують з різними приправами, але основними інгредієнтами завжди виступають горох нут і тахинная паста. Корисне і смачне блюдо.

Опис приготування:

Цю смачну і дуже корисну горохову пасту-паштет можна приготувати вдома дуже легко. Вона цілком підходить для перекусів в звичайний день, але хумус можна подавати в якості закуски до святкового столу. Основні інгредієнти хумус - нут і тахинная паста, а спеції ви можете додавати на свій смак. У хумус додають свіжу зелень, авокадо, в'ялені помідори. Експериментуйте і шукайте свій варіант!

  • Гайка - 1 Склянка
  • Насіння кунжуту - 75 грам
  • Лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Кмин або вибирає - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Цибуля - 1 штука (маленька)
гумус - фото крок 1
Замочуємо нут в холодній воді на 6-8 годин. Потім воду зливаємо, промиваємо горох.
гумус - фото крок 2
Заливаємо холодною водою приблизно на 4-5 см вище рівня гороху, додамо кілька зубчиків часнику і очищену цибулину. І ставимо варити до м'якості. Солимо в кінці приготування!
гумус - фото крок 3
Гайка закінчена, прибираємо з каструлі часник і цибулю, зціджувати рідина, але не виливаємо!
гумус - фото крок 4
Якщо у вас немає готової тахінно пасти, приготуємо її самі. Обсмажені насіння кунжуту і зіру подрібнюємо в кавомолці або блендером. Можна подрібнити до однорідного стану, а можна розбити насіння не повністю. Додамо пару ложок оливкової олії і перемішати.
гумус - фото крок 5
А тепер за допомогою погружного блендера подрібнюємо-перемішуємо горох, тахинную пасту. Додаємо лимонний сік, мелений перець, оливкова олія і підливати невеликими порціями рідина, яка залишилася від варіння гороху. Добиваємося потрібної консистенції і смаку.
гумус - фото крок 6
І ось хумус готовий. Можна подавати до столу.

Схожі рецепти