Гумус більш єврейський
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний єврейський закуску можна подати до вечері або навіть святкового столу, додавши до хумус домашні крекери і салат зі свіжих овочів. Виходить смакота! Дивиться рецепт хумуса по-єврейськи!
Традиційний єврейський хумус готується з нуту і пасти тахині. Тахіні готують з кунжуту, Зараз пасту можна легко знайти в магазинах, але за бажанням ви можете приготувати її самостійно. Подавати готовий хумус по-єврейськи ви можете з овочевим салатом, домашніми крекерами або готовими дієтичними хлібцями.
- Гайка - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Олія кунжутна - 1 Ст. Ложка
- Кунжут - 50 грам
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Паприка - 0.5 чайних ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
Нут залийте водою на 12 годин. Потім промийте, викладіть в каструлю і залийте водою так, щоб нут накрило. Додайте соду і варіть хвилин 45-50.
Потім воду зцідіть, але відвар не виливайте: ще стане в нагоді. Відвареної нут подрібніть в блендері в пюре.
Потім воду зцідіть, але відвар не виливайте: ще стане в нагоді. Відвареної нут подрібніть в блендері в пюре.
Пасту тахини можна самостійно приготувати: на сухій сковороді обсмажте, помішуючи, кунжут (хвилини 3-4).
Потім перекладіть обсмажені кунжут в блендер, додайте кунжутне масло, сік лимона, кмин, паприку і все збийте до однорідності.
Виходить паста кунжутна - taxini.
Додайте кунжутну пасту в пюре з нуту. Перемішайте і посоліть все за смаком.
До хумус можете додати овочевий салат з помідорів, перцю, огірків і оливкового масла.
По бажанню, можете приготувати домашні хлібці або крекери. А можете просто подати готовий хумус з коржиками піти.
В готовий хумус по єврейськи додайте салат, посипте кунжутним насінням і паприкою. Смачного!