Рецепт Паста з нуту «гумус» фото

Паста з нуту «гумус»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гумус

Якщо ви любите урізноманітнити своє меню цікавими закусками, тоді рекомендую вам повторити цю класну ідею, як приготувати пасту з нуту "хумус" в домашніх умовах. Дуже смачно і апетитно!

Відразу хочу сказати, що рецепт хоч і нескладний, вимагає часу і трішки зусиль. Нут слід замочити заздалегідь на ніч, а після акуратно очистити від плівочок. Без техніки тут, звичайно, не обійтись, з нею приготування пасти перетворюється на справжнє задоволення. Сік лимона, сіль, часник і тахини додавайте до смаку. Також за бажанням можна додати трохи гострого перцю, а перед подачею доповнити хумус чуточкой масла, в'яленими томатами, горішками, зеленню.

  • Гайка - 1.5 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вода - 6.5 склянки
  • Taxini - 1 Склянка
  • Лимон - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Крижана вода - 6.5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1-2 чайних ложок (за смаком)
горіхи пасти
1. Нут промийте 2-3 рази під проточною водою і замочіть на ніч. Вранці нут з содою поставте на вогонь і млоїте 3 хвилини. Після влийте воду і варіть 20-40 хвилин до готовності.
горіхи пасти
2. Акуратно очистіть нут від плівок і викладіть в чашу блендера. Подрібніть в пасту.
горіхи пасти
3. Додайте часник, сік двох лимонів, сіль, taxini. В процесі додавайте крижану воду, щоб паста вийшла потрібної консистенції.
горіхи пасти
4. Готовий хумус залиште на півгодинки перед подачею, щоб він настоявся.
Смачного!

Схожі рецепти