Паста з нуту «гумус»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите урізноманітнити своє меню цікавими закусками, тоді рекомендую вам повторити цю класну ідею, як приготувати пасту з нуту "хумус" в домашніх умовах. Дуже смачно і апетитно!
Відразу хочу сказати, що рецепт хоч і нескладний, вимагає часу і трішки зусиль. Нут слід замочити заздалегідь на ніч, а після акуратно очистити від плівочок. Без техніки тут, звичайно, не обійтись, з нею приготування пасти перетворюється на справжнє задоволення. Сік лимона, сіль, часник і тахини додавайте до смаку. Також за бажанням можна додати трохи гострого перцю, а перед подачею доповнити хумус чуточкой масла, в'яленими томатами, горішками, зеленню.
- Гайка - 1.5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вода - 6.5 склянки
- Taxini - 1 Склянка
- Лимон - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Крижана вода - 6.5 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 чайних ложок (за смаком)
1. Нут промийте 2-3 рази під проточною водою і замочіть на ніч. Вранці нут з содою поставте на вогонь і млоїте 3 хвилини. Після влийте воду і варіть 20-40 хвилин до готовності.
2. Акуратно очистіть нут від плівок і викладіть в чашу блендера. Подрібніть в пасту.
3. Додайте часник, сік двох лимонів, сіль, taxini. В процесі додавайте крижану воду, щоб паста вийшла потрібної консистенції.
4. Готовий хумус залиште на півгодинки перед подачею, щоб він настоявся.
Смачного!
Смачного!