Гайка з bakłażan
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати овочеве рагу з нуту з баклажанами. Виходить смачно, ситно і корисно. Овочі роблять блюдо соковитим, а нут більш поживним і білковим.
Нут з баклажанами може бути як самостійною стравою, так і доповненням до відварного картоплі або рису. Подібна, як приготувати нут з баклажанами, я розповім в покроковому рецепті нижче. За бажанням в блюдо можна додати болгарський перець і шпинат.
- Гайка - 100 грам
- Баклажан - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Помідор - 1-3 штук
Підготуйте всі інгредієнти.
Нут замочіть у воді на 8 годин.
Промийте, потім відваріть на середньому вогні 30-40 хвилин до м'якості.
Овочі наріжте кубиками середнього розміру, цибуля тонкими півкільцями, а часник натріть на дрібній тертці.
У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю і часник. Коли цибуля стане м'яким, додайте моркву.
Через кілька хвилин додайте баклажан, приправити сіллю, перемішайте і влийте ще ложку масла. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5-7 хвилин.
Потім додайте варений нут з невеликою кількістю води і помідори, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще кілька хвилин.
Нут з баклажанами готовий, смачного!