Рецепт Гайка з bakłażan фото

Гайка з bakłażan
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Баклажан
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пропоную приготувати овочеве рагу з нуту з баклажанами. Виходить смачно, ситно і корисно. Овочі роблять блюдо соковитим, а нут більш поживним і білковим.

Нут з баклажанами може бути як самостійною стравою, так і доповненням до відварного картоплі або рису. Подібна, як приготувати нут з баклажанами, я розповім в покроковому рецепті нижче. За бажанням в блюдо можна додати болгарський перець і шпинат.

  • Гайка - 100 грам
  • Баклажан - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Помідор - 1-3 штук
гайка з bakłażan - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
гайка з bakłażan - фото крок 2
Нут замочіть у воді на 8 годин.
гайка з bakłażan - фото крок 3
Промийте, потім відваріть на середньому вогні 30-40 хвилин до м'якості.
гайка з bakłażan - фото крок 4
Овочі наріжте кубиками середнього розміру, цибуля тонкими півкільцями, а часник натріть на дрібній тертці.
гайка з bakłażan - фото крок 5
У сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю і часник. Коли цибуля стане м'яким, додайте моркву.
гайка з bakłażan - фото крок 6
Через кілька хвилин додайте баклажан, приправити сіллю, перемішайте і влийте ще ложку масла. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте 5-7 хвилин.
гайка з bakłażan - фото крок 7
Потім додайте варений нут з невеликою кількістю води і помідори, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте ще кілька хвилин.
гайка з bakłażan - фото крок 8
Нут з баклажанами готовий, смачного!

Схожі рецепти