Рецепт Турецький сочевичний суп фото

Турецький сочевичний суп
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Овочі , Бобові , Сочевиця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Повертаюся до теми класних ситних і обов'язково простих супів-пюре. Сьогодні пропоную варіант, як приготувати турецьку сочевичний суп. Використовувати будемо червону сочевицю. Суп можна їсти в піст.

Опис приготування:

Відразу скажу, що у мене стакан об'ємом 250 мл.

Такий суп можна подавати з грінками. Я частенько до нього подаю часникові грінки або просто маленькі булочки. Також не зайвою при подачі буде зелень (петрушка, Braai). Якщо любите пряні страви, можете додати ще каррі або суміш індійських універсальних спецій.


  • Червона сочевиця - 1 Склянка
  • Овочевий бульйон - 4 склянки
  • Цибуля - 40 грам
  • Картопля - 115-120 грам
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка (або за смаком)
  • Перець - - За смаком
1
Сочевицю викладіть в друшляк і як слід промийте.
2
Переберія її. Перекладіть в каструльку, додайте овочевий бульйон.
3
Додайте очищений і нарізаний невеликими кубиками картоплю, а також очищений і дрібно нарізану цибулю. Також додайте паприку.
4
Доведіть вміст каструлі до кипіння, потім зменшіть вогонь, прикрийте каструлю кришкою (нещільно! ) і варіть все на протязі 40-45 хвилин.
5
Сочевиця повинна стати м'якою. Додайте за смаком сіль і перець.
6
Відлийте 1 стакан супу і відставте його поки в сторону. Все інше вміст каструлі пюріруйте блендером до отримання однорідної маси.
7
Потім влийте назад стакан супу, який ми відставляли. Перемішайте, прогрійте трохи на вогні і подавайте порційно до столу.

Схожі рецепти