Турецький кекс
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий у приготуванні, але смачний кекс з мінімального набору інгредієнтів. Випічка виходить ніжна і повітряна, вам неодмінно сподобається!
Головний секрет цього кексу в тому, що в тісто можна додавати будь-які горіхи, сухофрукти, фруктові або ягідні джеми, а можна приготувати його просто без будь-яких добавок. В будь-якому випадку, випічка виходить дуже смачна, а завдяки такому способу, можна хоч кожен день отримувати абсолютно новий і цікавий смак. Пропоную приготувати турецьку кекс і побалувати своїх домочадців цієї чудової випічкою.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Ванілін - 1 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

У глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор, молоко, олія, розпушувач і ванілін.

Перемішайте і додайте частинами борошно.

Форму для випічки змастіть маслом і вилийте готове тісто.

Я додала зверху в тісто трохи ягідного джему.

Випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору.

Турецький кекс готовий. Акуратно перевертаємо його на тарілку і прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою або будь глазур'ю.

Смачного!