Торт «Опале листя»
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий домашній торт "опале листя" підкорить вас своїм зовнішнім виглядом і бездоганним смаком. В основі - шоколадні коржі, а всередині і зверху - ніжний крем зі смородини і вершків.
Припускаю, що назва торта "опале листя" виникло у зв'язку з тим, що коржі зовні нагадують листочки, падаючі восени з дерев. Готовий торт виходить дуже смачним і насиченим, до того ж готується дуже легко. Рекомендую використовувати цей простий рецепт приготування торта "опале листя" . Сподіваюся, Вам сподобається!
- Цукор - 300 грам(+ 220 грамів в крем)
- Крем - 100 грам(+ 500 грамів в крем)
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 250 грам
- Какао-порошок - 4 Ст. Ложки
- Смородина чорна - 1/2 склянки
- Шоколад гіркий - 40 грам

Збиваємо яйця з 300 грамами цукру.

Введіть 100 грамів сметани, какао-порошок і соду (гаситься оцтом). Перемішайте, починайте додавати борошно, поступово замішуючи тісто.

Тісто виходить густим, по консистенції нагадує сметану. Застеляємо деко папером для випічки, викладаємо невеликі кружечки тесту. Випікаємо в духовці 10-15 невеликих коржів.

Готовий крем. Смородину розморожуємо і подрібнюємо в блендері, затем перетираем через сито.

Збиваємо сметану з цукром і смородиною до однорідної маси.

Остиглі коржі мачає в крем і викладаємо гіркою на блюдо.

Заливаємо кремом і розтопленим шоколадом. Ставимо тортик в холодильник на 3 години для застигання.

Смачного!