Торт «Леді Балтімор»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, неймовірно ніжний і дуже ошатний торт "леді Балтімор" в домашніх умовах? Чому б і ні, вирішила я, і приготувала таку красу! Спробуйте і ви, це не дуже складно і дуже смачно!
Розповім, як приготувати торт "леді Балтімор"! ніжний, білосніжний і дуже красивий: це як раз той випадок, коли торт стане справжньою окрасою вашого святкового столу!
- Борошно - 3 склянки
- Молоко - 1.3 склянки
- Журавлина sushenaya - 1/4 склянки
- Інжир сушений - 1/2 склянки
- Горіхи волоські - 1/2 склянки
- Цукор - 3 склянки (в вершках - 2 склянки, в тісто - один)
- Ізюм - 0.5 склянки
- Яйця - 10 штук (тільки білки)
- Вершкове масло - 3/4 склянки
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 6 чайних ложок (половина в коржі, половина крем)
- Ром - 1/4 склянки
1. Змішаємо борошно і розпушувач, потім додамо молоко і ваніль. Це основа для коржів. Окремо збиваємо масло з цукром до однорідності, а ще окремо - 6 білків до гострих піків. Змішаємо все разом, додамо ваніль і запекти коржі приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
2. Цукор, що з невеликим додаванням води (трохи більше половини склянки) і залишилася ваніллю на маленькому вогні розтопити, як ніби робимо карамель. Решта білки теж збиваємо до гострих піків. Потім акуратно з'єднаємо суміш. Ізюм замочимо в ромі, всю решту начинку дрібно поріжемо. Додамо приблизно в 2/3 крему.
3. Крем, який тепер з сухофруктами, ми рівномірно розподіляємо по коржам, накладаючи їх один на одного. Самі коржі можна розрізати ще на кілька, щоб був повноцінний багатошаровий торт.
4. А той крем, що залишився білим, разравниваем тепер зверху і з боків торта. Остудити і потримаємо в холодильнику торт приблизно 4 годину, щоб білкова маса застигла.
5. Я вирішила коржі не розділяти, а зробити один товстий шар крему. Готово! Смачного!