Рецепт Томатний соус для спагетті фото

Томатний соус для спагетті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Помідор
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Гарячі страви, Соуси, Томатний соус

Томатний соус для спагетті - це дуже простий у приготуванні, ароматний і смачний соус. Я роблю його відразу багато, частина використовую моментально, частина - заморожую і використовую потім.

Мабуть, найпопулярнішим в Росії соусом для макаронних виробів є покупної кетчуп. Томатний смак дійсно добре поєднується з пастою, але куплений в магазині напівфабрикатний кетчуп… немає, це не те. Спробуйте використовувати цей простий рецепт томатного соусу для спагетті хоча б один раз - і ви відразу ж зрозумієте різницю. Ароматний завдяки спецій, добре погашений соус навіть порівнювати смішно буде з тим, що в магазинах продається під назвою "кетчуп" . І спагетті з таким томатним соусом будуть цілком смачним і бажаним стравою. Хай щастить!

  • Цибулина - 1 штука
  • Оливкова олія - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатна паста - 700 мілілітрів
  • Орегано - За смаком
  • Чебрець - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
томатний соус для спагетті - фото крок 1
Дрібно нарізаємо цибулю, пасеруємо його на оливковій олії протягом 3-4 хвилин на повільному вогні.
томатний соус для спагетті - фото крок 2
Додаємо сіль, перець.
томатний соус для спагетті - фото крок 3
Додаємо дрібно нарізаний часник.
томатний соус для спагетті - фото крок 4
Через 1-2 хвилини додаємо томатну пасту.
томатний соус для спагетті - фото крок 5
Додаємо спеції.
томатний соус для спагетті - фото крок 6
Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 45-50 хвилин на повільному вогні.
томатний соус для спагетті - фото крок 7
Пробуємо соус на смак, регулюємо на сіль-перець. Якщо соус занадто рідкий - продовжуємо тушкувати до потрібної густоти. Якщо все в порядку - знімаємо з вогню.
томатний соус для спагетті - фото крок 8
Томатний соус для спагетті готовий. Можна подавати відразу, а можна перелити в герметичні контейнери і відправити в морозилку до кращих часів.

Схожі рецепти