Томатний соус для спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Томатний соус для спагетті - це дуже простий у приготуванні, ароматний і смачний соус. Я роблю його відразу багато, частина використовую моментально, частина - заморожую і використовую потім.
Мабуть, найпопулярнішим в Росії соусом для макаронних виробів є покупної кетчуп. Томатний смак дійсно добре поєднується з пастою, але куплений в магазині напівфабрикатний кетчуп… немає, це не те. Спробуйте використовувати цей простий рецепт томатного соусу для спагетті хоча б один раз - і ви відразу ж зрозумієте різницю. Ароматний завдяки спецій, добре погашений соус навіть порівнювати смішно буде з тим, що в магазинах продається під назвою "кетчуп" . І спагетті з таким томатним соусом будуть цілком смачним і бажаним стравою. Хай щастить!
- Цибулина - 1 штука
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 700 мілілітрів
- Орегано - За смаком
- Чебрець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Дрібно нарізаємо цибулю, пасеруємо його на оливковій олії протягом 3-4 хвилин на повільному вогні.
Додаємо сіль, перець.
Додаємо дрібно нарізаний часник.
Через 1-2 хвилини додаємо томатну пасту.
Додаємо спеції.
Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 45-50 хвилин на повільному вогні.
Пробуємо соус на смак, регулюємо на сіль-перець. Якщо соус занадто рідкий - продовжуємо тушкувати до потрібної густоти. Якщо все в порядку - знімаємо з вогню.
Томатний соус для спагетті готовий. Можна подавати відразу, а можна перелити в герметичні контейнери і відправити в морозилку до кращих часів.