М'ясний соус для спагетті
(покроковий рецепт з фото)
Що може доповнити правильно зварені макарони? Звичайно ж, смачний соус. Відмінною ідеєю може стати ароматний і ситний м'ясної соус для спагетті.
Макарони - звучить банально? Тоді обов'язково спробуйте приготувати дивовижний м'ясної соус для спагетті, здатний перетворити щоденне блюдо в справжнє свято.
- М'ясо - 350 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Біле вино - 50 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Томатний соус - 2-3 Ст. Ложок (або свіжі помідори)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Сир - 100-150 грам
- Свіжа зелень - 10 грам
1. Рецепт приготування м'ясного соусу для спагетті дуже простий. Для початку необхідно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку м'ясо. На сковороду налити трохи олії і відправити туди фарш. Обсмажити його трохи.
2. Тим часом очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину.
3. Болгарський перець вимити і очистити від насіння і хвостика. Нарізати невеликими кубиками.
4. Часник очистити і подрібнити (можна видавити через прес).
5. Обсмажений фарш перекласти в тарілку, а на сковороду налити ще трохи олії. Відправити туди цибулю і перець і обсмажити.
6. Коли овочі стануть м'якими, додати на сковороду часник.
7. Потім влити вино і трохи загасити овочі.
8. Додати на сковороду томатну пасту і томатний соус (можна замінити свіжими помідорами, попередньо очистивши їх від шкірки).
9. Соус посолити і поперчити за смаком. Додати улюблені спеції і сушені трави, дрібку цукру.
10. Викласти назад обсмажений фарш.
11. Сир натерти на дрібній тертці і всипати в соус. Додати лавровий лист і тушкувати під закритою кришкою.
12. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити.
13. Додати зелень в соус, ретельно перемішати і можна зняти з вогню.
14. М'ясний соус для спагетті в домашніх умовах готовий. При подачі можна додатково присипати тертим сиром і зеленню.