Рецепт Томатний сік на зиму домашній фото

Томатний сік на зиму домашній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Напої , Соки , Томатний сік
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Домашній томатний сік не йде ні в яке порівняння з магазинним. Він виходить густим, по-справжньому яскравим і смачним. Сік можна пити просто так, а можна додавати в заправку для борщу або в соуси.

Опис приготування:

Для заготівлі соку підійдуть будь-які помідори: пом'яті, дрібні і великі. Томатний сік дуже корисний для нашого організму. Він містить в собі багато вітамінів. Крім цього, сік з томатів виходить дуже смачним. А як приготувати томатний сік на зиму домашній, дивіться в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Помідор - 1 кілограм
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (з верхом)
  • Гвоздика - 3-4 штук
томатний сік на зиму домашній - фото крок 1
Помідори вимийте.
томатний сік на зиму домашній - фото крок 2
Великі помідори наріжте на середні шматочки і перекрутити через м'ясорубку з насадкою для томатів. Додайте сіль, цукор і гвоздику за смаком.
томатний сік на зиму домашній - фото крок 3
На сильному вогні доведіть до кипіння, зніміть піну. Проваріть томатний сік протягом 20-25 хвилин на мінімальному вогні.
томатний сік на зиму домашній - фото крок 4
Зняту пінку я випарюють в сотейнику або глибокій сковороді до стану пасти, і потім використовую для заправки борщу.
томатний сік на зиму домашній - фото крок 5
Гарячий томатний сік розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть чистими кришками. Остудіть і зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти