Томатна підлива
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна томатна підлива зробить ваші страви більш яскравими і насиченими. Показую рецепт приготування томатної підливи до макаронів, м'яса або іншим других страв, дивіться!
Щоб приготувати томатну підливу, знадобляться свіжі помідори або консервовані. Я віддаю перевагу першому варіанту, тоді підлива виходить більш натуральної, апетитною і насиченою. Бульйон можете використовувати курячий або овочевий, але на курячому підлива вийде наваристою і смачнішою. Із зелені додайте петрушку, кріп, можна кінзу.
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Пюре з помідорів - 3 склянки
- Курячий або овочевий бульйон - 1-2 склянок
- Червоний болгарський перець - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Зелень подрібнена - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
Поріжте цибулю і болгарський перець невеликими кубиками.
Розігрійте на сковороді рослинне масло, додайте спочатку цибулю, обсмажте до м'якості. Потім додайте перець і перемішайте. Обсмажуйте на середньому вогні хвилини 3-4.
Розігрійте на сковороді рослинне масло, додайте спочатку цибулю, обсмажте до м'якості. Потім додайте перець і перемішайте. Обсмажуйте на середньому вогні хвилини 3-4.
Для приготування підливи ви можете використовувати свіжі томати або консервовані. Свіжі томати краще ошпарити окропом, зняти шкірку і порізати кубиками. Потім можете їх в блендері подрібнити в пюре.
Додайте до цибулі і перцю томати, влийте бульйон. Трохи додайте вогонь і дайте закипіти.
Свіжу зелень порубати дрібно.
Додайте до підливі зелень, часник подрібнений, спеції за смаком і томатну пасту. Зменшіть вогонь і тушкуйте хвилин 20-30, поки підлива не загусне.
Готову томатну підливу подавайте з м'ясом, картоплею, гарнірами, овочами. Це абсолютно універсальне блюдо! Смачного!