Томатна підлива з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати пісну, але дуже смачну підливу на італійський манер - томатну з креветками. Креветки - безкровні і тому вживати їх в їжу можна і під час посту.
Пасту відварюємо згідно з інструкцією на упаковці. Цибулю і часник обсмажуємо, додаємо креветки, спеції, томатну пасту. tusim. Потім перемішуємо підливу з пастою і подаємо. Смачного!
- Креветки очищені - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Орегано сухий - 0, 5 чайних ложки
- Розмарин сухий - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Сік томатний - 500 мілілітрів
- Спагеті - 300 грам

Для цього рецепта візьміть: спагетті, свіжі або заморожені креветки, 2 ріпчастих лука, 2 склянки домашнього томатного соку (можна замінити свіжими помідорами або томатною пастою, розведеною водою), лавровий лист, розмарин, орегано.

Лук поріжте півкільцями, а часник крупно порубати.

Трохи розігрійте сковороду, влийте оливкову олію і обсмажте часник до золотистого кольору.

Додайте цибулю, спеції і обсмажуйте ще 3-5 хвилин.

Креветки розморило і видалити зайву рідину. Після чого обсмажують креветки з цибулею і часником ще 5 хвилин.

Влийте томатний сік, додайте лавровий лист, poperčite і сіль. Гасіть під кришкою 25-30 хвилин.

Спагеті відварити відповідно до інструкцій на упаковці. Воду соліть холодної.

У готову підливу видавіть зубчик часнику, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте соусу настоятися 2-3 хвилини. Подавайте з тільки що звареними макаронами.