Тісто для м'ясного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Чи плануєте побалувати себе, близьких або гостей домашньої апетитної несолодкої випічкою? тоді, можливо, вам мій варіант, як приготувати тісто для м'ясного пирога, буде дуже до речі. Запам'ятовуйте!
Головний секрет м'якого і повітряного тесту не тільки в якості дріжджів, хоча це один з основних моментів, але і в ретельному замісі. Не шкодуйте сил і часу на те, щоб добре попрацювати з тестом руками, розім'яти його безліч разів. З такого тесту у вас вийде апетитний і смачний пиріг, який припаде до смаку і дорослим, і дітям.
- Вода - 600 мілілітрів
- Борошно - 1.2 кілограма (приблизно)
- Сухі дріжджі - 3 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1. У теплій воді розчиніть ложку цукру і дріжджі. Залиште хвилин на 15.
2. Як тільки дріжджі почали "працювати", можна приступати до наступного етапу.
3. Додайте сіль і цукор, що залишився.
4. Добре перемішайте.
5. Всипте просіяне борошно.
6. Влийте рослинне масло.
7. І замісіть однорідне, м'яке тісто.
8. Викладіть його назад в мисочку, накрийте плівкою або рушником і залиште в теплі на годинку.
9. Тісто підійшло, викладіть його знову на стіл, вимішайте руками і дайте знову підійти.
10. Ще через годину-півтора, коли тісто знову підійде, можна розкачати його, викласти м'ясну начинку (обсмажений з овочами фарш, наприклад) і сформувати пиріг.
11. Випікайте пиріг до рум'яності в розігрітій духовці.
Смачного!
Смачного!