Рецепт Террін класичний фото

Террін класичний
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
М'ясо , Субпродукти , Птах , Курка , Шинка , Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Террін класичний являє собою різновид закуски з м'яса або овочів. Розрізняють два основних види терріна: овочевий і м'ясний. Я покажу вам, як приготувати террин класичний з м'яса.

Опис приготування:

Смачний террин можна змінювати, використовуючи при його приготуванні різні сорти м'яса. Наприклад можна приготувати террин з яловичини, зі свинини, з кролятини / заячиною. Террін можна доповнити горіхами. Часто террин готують з фісташками або в'яленими томатами. Спробуйте різні варіанти.

  • Курятина/индюшатина - 700 грам
  • Бекон копчений - 200 грам
  • Шинка - 300 грам
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Вершки - 100 мілілітрів
террін класичний - фото крок 1
Для приготування страви візьміть м'ясо птиці (можна курку, а можна індичку), вершки 10%, шинку, часник, спеції, бекон.
террін класичний - фото крок 2
М'якоть птиці (у мене філе, але можна взяти покупної гуляш м'яса птиці) наріжте дрібненькими кубиками. Найзручніше працювати дуже гострим ножем.
террін класичний - фото крок 3
Наріжте кубиками шинку. Додайте до м'яса.
террін класичний - фото крок 4
Додайте сіль, чорний і червоний мелений перець, паприка, koriandr, хміль-сунелі.
террін класичний - фото крок 5
Влийте вершки. Масу перемішайте.
террін класичний - фото крок 6
Зручно готувати террин в формі з фольги. Змастіть її маслом. Бекон треба нарізати тоненько. В один шар вистелити дно форми беконом так, щоб його краї звисали. Тепер на бекон викладіть підготовлений фарш. Розрівняйте і щільно утрамбуйте. Загорніть краї бекону всередину і закрийте форму кришечкою (зазвичай такі форми продаються з кришечками). Форму можна зробити з фольги самим. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте террин в духовці 1 час.
террін класичний - фото крок 7
Через час, не відкриваючи террин, поставте його під гніт (під прес) поки блюдо не охолоне. Після охолодження перенесіть террин в холодильник і тільки через добу наріжте на шматочки або пробуйте.

Схожі рецепти