Рецепт Террін з курки з фісташками фото

Террін з курки з фісташками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця , Куряча печінка , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 14
Час приготування: 18 г. 0 хв.

Ви розмірковуєте, як приготувати куряче м'ясо так, щоб воно було ніжним і сподобалося всім вашим домочадцям? Спробуйте приготувати террин з курки з фісташками. Це ніжне блюдо приємно вас здивує.

Опис приготування:

Щоб приготувати смачний террин до святкового столу, підготуйтеся заздалегідь, адже готувати його потрібно напередодні, так як терен повинен визріти в холодильнику близько 12 годин. І хоча для приготування цієї страви знадобиться багато часу, сам процес не можна назвати складним. Не забудьте, Запікати террин обов'язково потрібно, поставивши форму в ємність з кип'яченою водою.

  • Куряче філе - 300 грам
  • Стегна курячі без кісточки - 500 грам
  • Бекон - 200 грам
  • Печінка куряча - 150 грам
  • Фісташки очищені - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Вино біле сухе - 3 Ст. Ложки
  • Чебрець свіжий - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. - на філе, 1 немає. L. - в фарш)
  • Перець мелений - За смаком
террін з курки з фісташками - фото крок 1
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви використовуєте заморожені продукти, обов'язково необхідно розморозити їх до початку приготування.
террін з курки з фісташками - фото крок 2
Куряче філе наріжте тонкими смужками. Додайте чебрець, сіль, перець і вино. Перемішайте і залиште маринуватися в холодильнику на 3 годину.
террін з курки з фісташками - фото крок 3
Одну цибулину дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. В кінці додайте подрібнений часник. Обсмажену цибулю з часником відкладіть в сторону.
террін з курки з фісташками - фото крок 4
На тій же сковороді, де смажився цибулю, обсмажте печінку протягом 5 хвилин. В кінці потрібно посолити і поперчити. Коли печінка остигне, наріжте її кубиками.
террін з курки з фісташками - фото крок 5
Приготуємо фарш. Подрібніть в блендері курячі стегна з обсмаженою цибулею.
террін з курки з фісташками - фото крок 6
Збийте яйце, додайте вершки, а потім борошно. Перемішайте до однорідності.
террін з курки з фісташками - фото крок 7
В подрібнений фарш додайте яєчну суміш, мускатний горіх, сіль і перець. Пробийте інгредієнти в блендері до однорідності.
террін з курки з фісташками - фото крок 8
Фарш перекладіть в миску. Додайте в нього фісташки і нарізану курячу печінку, перемішайте.
террін з курки з фісташками - фото крок 9
Подовжену форму для випічки застеліть фольгою. Змастіть маслом і викладіть шматочки бекону по всьому периметру форми внахлест. Викладіть на дно половину приготованого фаршу, утрамбуйте.
террін з курки з фісташками - фото крок 10
Зверху викладіть смужки замариноване грудинки.
террін з курки з фісташками - фото крок 11
Потім рівномірно розподіліть залишився фарш.
террін з курки з фісташками - фото крок 12
Накрийте фарш беконом. Зверху покладіть лаврові листочки.
террін з курки з фісташками - фото крок 13
Форму з терріном накрийте фольгою і поставте в ємність з гарячою водою. Запікайте в розігрітій духовці при температурі 210 градусів протягом 2 годин.
террін з курки з фісташками - фото крок 14
Готовому Террін дайте час охолонути і злийте сік, який утворився в процесі запікання. Знову накрийте фольгою, зверху покладіть гніт, наприклад, пляшку з водою, і відправте в холодильник на 12 годин.
террін з курки з фісташками - фото крок 15
Наріжте террин невеликими шматочками і подавайте зі свіжими овочами або салатом. Смачного!

Схожі рецепти