Террін з курки з фісташками
(покроковий рецепт з фото)
Ви розмірковуєте, як приготувати куряче м'ясо так, щоб воно було ніжним і сподобалося всім вашим домочадцям? Спробуйте приготувати террин з курки з фісташками. Це ніжне блюдо приємно вас здивує.
Щоб приготувати смачний террин до святкового столу, підготуйтеся заздалегідь, адже готувати його потрібно напередодні, так як терен повинен визріти в холодильнику близько 12 годин. І хоча для приготування цієї страви знадобиться багато часу, сам процес не можна назвати складним. Не забудьте, Запікати террин обов'язково потрібно, поставивши форму в ємність з кип'яченою водою.
- Куряче філе - 300 грам
- Стегна курячі без кісточки - 500 грам
- Бекон - 200 грам
- Печінка куряча - 150 грам
- Фісташки очищені - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вино біле сухе - 3 Ст. Ложки
- Чебрець свіжий - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Молоко - 50 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(0, 5 немає. L. - на філе, 1 немає. L. - в фарш)
- Перець мелений - За смаком
Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Якщо ви використовуєте заморожені продукти, обов'язково необхідно розморозити їх до початку приготування.
Куряче філе наріжте тонкими смужками. Додайте чебрець, сіль, перець і вино. Перемішайте і залиште маринуватися в холодильнику на 3 годину.
Одну цибулину дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору. В кінці додайте подрібнений часник. Обсмажену цибулю з часником відкладіть в сторону.
На тій же сковороді, де смажився цибулю, обсмажте печінку протягом 5 хвилин. В кінці потрібно посолити і поперчити. Коли печінка остигне, наріжте її кубиками.
Приготуємо фарш. Подрібніть в блендері курячі стегна з обсмаженою цибулею.
Збийте яйце, додайте вершки, а потім борошно. Перемішайте до однорідності.
В подрібнений фарш додайте яєчну суміш, мускатний горіх, сіль і перець. Пробийте інгредієнти в блендері до однорідності.
Фарш перекладіть в миску. Додайте в нього фісташки і нарізану курячу печінку, перемішайте.
Подовжену форму для випічки застеліть фольгою. Змастіть маслом і викладіть шматочки бекону по всьому периметру форми внахлест. Викладіть на дно половину приготованого фаршу, утрамбуйте.
Зверху викладіть смужки замариноване грудинки.
Потім рівномірно розподіліть залишився фарш.
Накрийте фарш беконом. Зверху покладіть лаврові листочки.
Форму з терріном накрийте фольгою і поставте в ємність з гарячою водою. Запікайте в розігрітій духовці при температурі 210 градусів протягом 2 годин.
Готовому Террін дайте час охолонути і злийте сік, який утворився в процесі запікання. Знову накрийте фольгою, зверху покладіть гніт, наприклад, пляшку з водою, і відправте в холодильник на 12 годин.
Наріжте террин невеликими шматочками і подавайте зі свіжими овочами або салатом. Смачного!