Рецепт Террін з курки фото

Террін з курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка , Горіхи
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Відмінна холодна закуска до святкового столу або смачна заміна покупної ковбасі для ранкового бутерброда. Рецепт приготування нескладний, читаємо і готуємо вишуканий делікатес своїми руками.

Опис приготування:

Це смачне французьке блюдо є не що інше як м'ясна запіканка. Найчастіше террин готується в прямокутній формі. У м'ясний фарш додають овочі, горіхи і оливки. У цьому рецепті розказано, як приготувати террин з курки. Рецепт простий, і у вас все вийде смачно. Готовий террин повинен добре охолонути і постояти в холодильнику хоча б пару годин, тільки потім його можна нарізати.

  • Курка - 1 штука
  • Шинка - 150-200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Fistashki - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Мускатний горіх - 2 щіпки (мелений)
  • Прованські трави - 2 щіпки (сушені)
террін з курки - фото крок 1
Нам знадобиться приблизно 400-500 грам курячого м'яса, крім курячої грудки. Відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток, нарізаємо його шматочками і подрібнюємо блендером або за допомогою м'ясорубки.
террін з курки - фото крок 2
Очищаємо цибулю і часник, дрібно їх нарізаємо.
террін з курки - фото крок 3
Додаємо до курячого фаршу вершки, цибуля, часник і крохмаль, ретельно перемішуємо.
террін з курки - фото крок 4
Філе з курячої грудки нарізаємо на маленькі шматочки.
террін з курки - фото крок 5
Шинку нарізаємо маленькими кубиками.
террін з курки - фото крок 6
Очистіть фісташки, злегка їх подрібнити.
террін з курки - фото крок 7
А тепер змішаємо фарш, шматочки філе і шинки, а також фісташки. Додамо яйце і спеції з сіллю.
террін з курки - фото крок 8
Вийде ось така ось маса з вкрапленнями шинки і горішків.
террін з курки - фото крок 9
Прямокутну форму застилає фольгою, викладаємо в неї фарш. Ретельно разравниваем, а по верху викладаємо лаврові листочки.
террін з курки - фото крок 10
Закриваємо майбутній террин фольгою, ставимо його в іншу форму (трохи більше за розміром). Наливаємо в неї воду, щоб та доходила до половини меншою форми.
террін з курки - фото крок 11
І запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин. Прибираємо лаврушку і запікаємо ще 15 хвилин без фольги. Нарізаємо готовий террин холодним і подаємо його до столу.

Схожі рецепти