Рецепт Террін з курки фото

Террін з курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка, Горіхи
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл

Відмінна холодна закуска до святкового столу або смачна заміна покупної ковбасі для ранкового бутерброда. Рецепт приготування нескладний, читаємо і готуємо вишуканий делікатес своїми руками.

Це смачне французьке блюдо є не що інше як м'ясна запіканка. Найчастіше террин готується в прямокутній формі. У м'ясний фарш додають овочі, горіхи і оливки. У цьому рецепті розказано, як приготувати террин з курки. Рецепт простий, і у вас все вийде смачно. Готовий террин повинен добре охолонути і постояти в холодильнику хоча б пару годин, тільки потім його можна нарізати.

  • Курка - 1 штука
  • Шинка - 150-200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Fistashki - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Мускатний горіх - 2 щіпки (мелений)
  • Прованські трави - 2 щіпки (сушені)
террін з курки - фото крок 1
Нам знадобиться приблизно 400-500 грам курячого м'яса, крім курячої грудки. Відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток, нарізаємо його шматочками і подрібнюємо блендером або за допомогою м'ясорубки.
террін з курки - фото крок 2
Очищаємо цибулю і часник, дрібно їх нарізаємо.
террін з курки - фото крок 3
Додаємо до курячого фаршу вершки, цибуля, часник і крохмаль, ретельно перемішуємо.
террін з курки - фото крок 4
Філе з курячої грудки нарізаємо на маленькі шматочки.
террін з курки - фото крок 5
Шинку нарізаємо маленькими кубиками.
террін з курки - фото крок 6
Очистіть фісташки, злегка їх подрібнити.
террін з курки - фото крок 7
А тепер змішаємо фарш, шматочки філе і шинки, а також фісташки. Додамо яйце і спеції з сіллю.
террін з курки - фото крок 8
Вийде ось така ось маса з вкрапленнями шинки і горішків.
террін з курки - фото крок 9
Прямокутну форму застилає фольгою, викладаємо в неї фарш. Ретельно разравниваем, а по верху викладаємо лаврові листочки.
террін з курки - фото крок 10
Закриваємо майбутній террин фольгою, ставимо його в іншу форму (трохи більше за розміром). Наливаємо в неї воду, щоб та доходила до половини меншою форми.
террін з курки - фото крок 11
І запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин. Прибираємо лаврушку і запікаємо ще 15 хвилин без фольги. Нарізаємо готовий террин холодним і подаємо його до столу.

Схожі рецепти