Террін з курки
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна холодна закуска до святкового столу або смачна заміна покупної ковбасі для ранкового бутерброда. Рецепт приготування нескладний, читаємо і готуємо вишуканий делікатес своїми руками.
Це смачне французьке блюдо є не що інше як м'ясна запіканка. Найчастіше террин готується в прямокутній формі. У м'ясний фарш додають овочі, горіхи і оливки. У цьому рецепті розказано, як приготувати террин з курки. Рецепт простий, і у вас все вийде смачно. Готовий террин повинен добре охолонути і постояти в холодильнику хоча б пару годин, тільки потім його можна нарізати.
- Курка - 1 штука
- Шинка - 150-200 грам
- Яйце - 1 штука
- Fistashki - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Мускатний горіх - 2 щіпки (мелений)
- Прованські трави - 2 щіпки (сушені)
Нам знадобиться приблизно 400-500 грам курячого м'яса, крім курячої грудки. Відокремлюємо м'ясо від шкіри і кісток, нарізаємо його шматочками і подрібнюємо блендером або за допомогою м'ясорубки.
Очищаємо цибулю і часник, дрібно їх нарізаємо.
Додаємо до курячого фаршу вершки, цибуля, часник і крохмаль, ретельно перемішуємо.
Філе з курячої грудки нарізаємо на маленькі шматочки.
Шинку нарізаємо маленькими кубиками.
Очистіть фісташки, злегка їх подрібнити.
А тепер змішаємо фарш, шматочки філе і шинки, а також фісташки. Додамо яйце і спеції з сіллю.
Вийде ось така ось маса з вкрапленнями шинки і горішків.
Прямокутну форму застилає фольгою, викладаємо в неї фарш. Ретельно разравниваем, а по верху викладаємо лаврові листочки.
Закриваємо майбутній террин фольгою, ставимо його в іншу форму (трохи більше за розміром). Наливаємо в неї воду, щоб та доходила до половини меншою форми.
І запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин. Прибираємо лаврушку і запікаємо ще 15 хвилин без фольги. Нарізаємо готовий террин холодним і подаємо його до столу.