Теплий салат зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Поняття "теплий салат" увійшло в наш побут не так давно, але це блюдо стало досить популярним. Рецептів теплих салатів дуже багато, пропоную приготувати теплий салат зі шпинатом. Смачно і корисно!
Чудовий смачний теплий салат! Гарячий обсмажену картоплю віддає своє тепло листю шпинату, і вони стають м'якше, злегка розплавлені шматочки сиру і хрусткі шматочки бекону відмінно вписуються в загальну картину…мм…це дуже смачно!
- Шпинат свіжий - 1 пучок
- Картопля - 3 штуки (молодий, невеликі бульби)
- Помідори черрі - 3 штуки
- Бекон - 20-30 грам
- Сир - 20 грам
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
1. Шпинат ретельно промиємо і обсушити. Викладаємо на тарілку.
2. Молода картопля помиємо і відварити в шкірці. Потім нарізаємо на шматочки.
3. Обсмажуємо до улюбленого вами стану бекон, нарізаний на невеликі шматочки.
4. Прибираємо шматочки бекону зі сковороди і викладаємо обсмажувати до рум'яної скоринки шматочки картоплі. Якщо жиру замало, можна додати оливкове масло.
5. Помідори черрі наріжемо, сир настругати тонкими скибочками.
6. Додамо помідори до шпинату, збризніть лимонним соком і оливковою олією, посолити і поперчити за смаком. Перемішаємо.
7. Викладаємо на шпинат з помідорами гарячу картоплю.
8. Посипаємо сиром. Сир починає плавитися - смакота
9. І додаємо бекон. Салат готовий!