Салат теплий з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Практично всі теплі салати готуються на основі овочів і м'яса. У цій страві вдало поєднуються курка, авокадо і численні спеції, які підкреслюють вишуканий смак цього салату.
Для цього рецепта вам знадобиться стиглий авокадо. Він обов'язково повинен бути м'яким. Курку можна використовувати будь-яку, будь-то грудка, гомілки або стегна. Особливий пікантний смак цього салату надає заправка і насіння кунжуту, в якому обсмажують курку. Щоб дізнатися, як приготувати салат теплий з куркою, читайте цей рецепт.
- Курка - 500 грам
- Авокадо - 2-3 штук
- Салат - 200 грам
- Часник - 10 грам
- Дижонская гірчиця - 10 грам
- Мед - 10 грам
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
- Кунжутне насіння - 10 грам
- Винний оцет - 20 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Насамперед вам необхідно приготувати маринад для курки. Для цього змішайте в мисці одну столову ложку рослинної олії, рідкий мед, соєвий соус і гірчицю. Ретельно все перемішайте.
Курячі грудки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Наріжте її на невеликі шматочки прямо з шкіркою. Викладіть курку в миску з маринадом і залиште її там на півгодини.
У сковороду влийте столову ложку рослинної олії, розігрійте його на плиті. На середньому вогні обсмажте курячу грудку, поки вона не стане рум'яною. Потім всипте до неї кунжут і обсмажуйте ще одну хвилину, постійно помішуючи.
Авокадо помийте і обсушіть паперовими рушниками. Розріжте його на дві частини, видаліть кісточку і очистіть від шкірки. Потім наріжте фрукт на тонкі слайси.
Листя зеленого салату вимийте і висушіть. Порвіть їх руками на великі шматки і викладіть в миску. Викладіть на салат курку і авокадо. Приготуйте заправку із залишків олії зі сковороди, винного оцту, солі, перцю і тертого часнику. Полийте нею салат і подавайте його до столу.