Теплий картопляний салат з авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай ми подаємо до столу обсмажену картоплю і який-небудь салат по-окремо, а в багатьох країнах Європи ці два блюда змішують. Мені це подобається, салат виходить теплим, ароматним і смачним.
Для нас словосполучення "теплий салат" звучить трохи дивно, чи не так? Але ж такий салат виходить дуже смачним. Гарячий картопля віддає своє тепло решти інгредієнтів, і вони стають трохи іншими за смаком: трохи м'якше, соковитіше і ароматні. Спробуйте, це смачно!
- Молода картопля - 3-4 штук (невеликі)
- Авокадо - 1/3 штуки
- Помідори черрі - 2-3 штук
- Каперсами - 1 Чайна ложка
- Рукола - 1 пучок
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Майонез - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Молода картопля потрібно ретельно помити і відварити до готовності. Потім розрізаємо картопля на 4-8 частин.
2. І обсмажуємо картопля на розігрітій з оливковою олією сковороді до рум'яної скоринки.
3. Викладаємо на тарілку листя руколи, збризніть їх лимонним соком.
4. Додамо помідори, нарізані кружальцями, і злегка змастіть їх майонезом. Посолити і поперчити.
5. Додамо каперсів за смаком.
6. Авокадо очистимо й наріжемо тонкими часточками.
7. Викладаємо гарячий обсмажену картоплю, солимо і перчимо до смаку, додамо трошки майонезу. Салат готовий!