Теплий салат з рисом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Теплий салат з рисом і куркою в середземноморському стилі з оливками і сиром фета дуже незвичайний може виступати як салат, або як самостійну страву. Пообідати їм точно можна досхочу.
Теплий салат з рисом і куркою - яскравий представник грецької кухні. У цій страві зосереджено все, що люблять і готують в цій чудовій країні. А в Греції знають, як приготувати страву так, що неможливо відірватися, поки не з'їси все до останнього шматочка. Часник і лимонна цедра - трохи незвично? А з куркою просто приголомшливе поєднання! Оливки з сиром фета надають солонуватий смак, а рис - ситність. Такий салат можна з'їсти на обід і відразу приступати до десерту, тому що після нього вже більше нічого не захочеться. Спробуйте приготувати такий салат. Я думаю, вам припаде до смаку таке незвичайне блюдо.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Лимонна цедра - 1/2 чайних ложки
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки
- Куряче філе - 4 штуки
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Мал - 1 Склянка
- Оливки - 170 грам
- Сир фета - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Шпинат - 1 пучок (не обов'язково)
Часник почистіть і подрібніть.
На оливковій олії обсмажте часник, орегано і лимонну цедру (кілька хвилин). Додайте курку, нарізану середнім кубиком.
Змішайте курячий бульйон з оливками і рисом. Коли курка обжарится до золотистого кольору, додайте цю суміш в сковороду.
Протушкувати 15-20 хвилин, щоб рис став м'яким, а бульйон випарувався вдвічі.
Додайте шпинат, протомитися ще 2-3 хвилини. Додайте фету - і подавайте салат до столу!