Теплий салат з брюссельською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Раз спробувавши цей теплий салат, ви будете готувати його знову і знову! При мінімумі зусиль ви отримуєте максимальний результат. Дивіться, як приготувати теплий салат з брюссельською капустою.
Теплий салат із брюссельської капусти і беконом буде відмінно поєднуватися з будь-яким гарніром. Якщо ви прихильник вегетаріанської кухні, бекон легко можна замінити грибами. А якщо ви подасте його з рибою або стейком, то він припаде до смаку не тільки вегетаріанцям.
- Брюсельская капуста - 900 грам
- Бекон - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 100 грам
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
1. Розігрійте духовку до 280 градусів, відправивши в неї деко. Підготуйте все овочі: промийте їх водою і увібрати вологу вологим рушником.
2. На сковороді обсмажте бекон. Отриманий жир вам знадобиться для обсмажування цибулі.
3. Додайте цибулю до бекону і продовжуйте смажити на повільному вогні, поки цибуля не стане м'якше. Приправте трохи сіллю і перцем за смаком, але не забувайте, що бекон і так вже досить солоний.
4. Якщо не вистачає жирності і цибулю починає набувати коричневий відтінок, то додайте трохи води і продовжуйте гасити. Слідом обсмажте часник близько 30 секунд і залийте суміш бальзамічним оцтом. Бекон готовий, приступайте до капусти.
5. На розігрітий лист розташуйте нарізану навпіл капусту, заздалегідь приправлену сіллю і перцем. Накрийте її фольгою. Вона буде обсмажувати протягом 5-10 хвилин.
6. Коли капуста придбає красивий золотистий відтінок, змішайте її з беконом в глибокій тарілці і подавайте блюдо теплим.