Салат з яблуками і брюссельською капустою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, хто любить страви з брюссельської капусти. А ще для тих, хто після ситних новорічних свят хотів би привести свій організм і фігуру в норму. Салат готується швидко і легко!
Цей салат зі свіжої брюссельської капусти з яблуками виходить дуже смачним. Відмінне поєднання капусти, кисло-солодких яблук і заправки. А хрусткі горіхи і пряний сир додають цікаві смакові нотки. Цікаво? Значить вам нічого не залишається, як приготувати салат з брюссельської капусти з яблуками і потім спробувати його. Я сподіваюся, він вам сподобається.
- Брюссельська капуста свіжа - 500 грам
- Яблуко - 1 штука
- Горіхи - 60 грам (волоські, лісові)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток
- Пармезан - 20 грам
Звільняємо кочанчики капусти від верхніх зіпсованих листя. Промиваємо і обсушуємо.
А потім як можна тонше нарізаємо капусту соломкою або ножем (або shinkovke). Перекладаємо капусту в миску.
Приготуємо заправку для салату. Змішаємо оливкова олія і бальзамічний оцет із сіллю. Заливаємо заправкою капусту, перемішуємо, нехай постоїть хвилин 15-20.
Яблуко для салату можна натерти на крупній тертці або нарізати тонкими скибочками. Додаємо яблука до капусти, перемішуємо. Горіхи потрібно підсушити і трохи подрібнити. Сир теж можна натерти на тертці або настругати тонкими пластинками.
Перед подачею посипаємо салат горіхами і сиром.