Теляча вирізка
(покроковий рецепт з фото)
Теляча вирізка, як і будь-яке інше м'ясо, можна подати на святковий стіл або на вечерю. Можна приготувати до неї соус, наприклад, ягідний або цитрусовий. Розповідаю, як приготувати телячу вирізку.
Вирізку можна обсмажити на сковороді або приготувати в духовці. Готову вирізку подають гарячою з гарніром або можна подати її холодної з бутербродами, нарізавши шматочками. З цим м'ясом добре поєднуються ягідний соус, фруктовий або овочевий.
- Часник - 1 зубчик
- Теляча вирізка - 0, 5 кілограма
- Оливкова олія - 15 мілілітрів
- Апельсин - 2 штуки
- Вершкове масло - 15 грам
- Кленовий сироп - 45 грам
- Апельсиновий сік - 60 мілілітрів
- Розмарин - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1
Вимийте вирізку і витріть її серветками, потім обв'яжіть натуральної ниткою, щоб врізка тримала форму.
2
У сковороду викладіть вершкове масло і додайте оливкову, розігрійте гарненько і викладіть в сковороду вирізку.
3
Обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки з усіх боків. Розігрійте духовку до 150 градусів і переставте сковороду в духовку, готуйте 25 хвилин.
4
Дістаньте сковороду з духовки і перекладіть м'ясо на тарілку, накрийте його фольгою, так воно буде м'якше.
5
Поверніть сковороду на вогонь, додайте дрібно нарізаний часник, сіль, влийте апельсиновий сік і кленовий сироп, додайте розмарин і перемішайте.
6
Варіть соус до утворення густої суміші. Очистіть апельсин і розділіть на часточки, видаліть білі плівки, викладіть шматочки в соус, прогрійте кілька хвилин і зніміть з вогню.
7
Вирізку наріжте шматочками близько 1 сантиметра в товщину, подавайте з зеленим горошком, ячменем і часточками апельсина, полийте соусом.