Теляча вирізка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Теляча вирізка, як і будь-яке інше м'ясо, можна подати на святковий стіл або на вечерю. Можна приготувати до неї соус, наприклад, ягідний або цитрусовий. Розповідаю, як приготувати телячу вирізку.
Опис приготування:
Вирізку можна обсмажити на сковороді або приготувати в духовці. Готову вирізку подають гарячою з гарніром або можна подати її холодної з бутербродами, нарізавши шматочками. З цим м'ясом добре поєднуються ягідний соус, фруктовий або овочевий.
- Часник - 1 зубчик
- Теляча вирізка - 0, 5 кілограма
- Оливкова олія - 15 мілілітрів
- Апельсин - 2 штуки
- Вершкове масло - 15 грам
- Кленовий сироп - 45 грам
- Апельсиновий сік - 60 мілілітрів
- Розмарин - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1
Вимийте вирізку і витріть її серветками, потім обв'яжіть натуральної ниткою, щоб врізка тримала форму.
2
У сковороду викладіть вершкове масло і додайте оливкову, розігрійте гарненько і викладіть в сковороду вирізку.
3
Обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки з усіх боків. Розігрійте духовку до 150 градусів і переставте сковороду в духовку, готуйте 25 хвилин.
4
Дістаньте сковороду з духовки і перекладіть м'ясо на тарілку, накрийте його фольгою, так воно буде м'якше.
5
Поверніть сковороду на вогонь, додайте дрібно нарізаний часник, сіль, влийте апельсиновий сік і кленовий сироп, додайте розмарин і перемішайте.
6
Варіть соус до утворення густої суміші. Очистіть апельсин і розділіть на часточки, видаліть білі плівки, викладіть шматочки в соус, прогрійте кілька хвилин і зніміть з вогню.
7
Вирізку наріжте шматочками близько 1 сантиметра в товщину, подавайте з зеленим горошком, ячменем і часточками апельсина, полийте соусом.