Рецепт Теляча вирізка фото

Теляча вирізка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фрукти , Апельсин , Телятина , Часник
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Теляча вирізка, як і будь-яке інше м'ясо, можна подати на святковий стіл або на вечерю. Можна приготувати до неї соус, наприклад, ягідний або цитрусовий. Розповідаю, як приготувати телячу вирізку.

Опис приготування:

Вирізку можна обсмажити на сковороді або приготувати в духовці. Готову вирізку подають гарячою з гарніром або можна подати її холодної з бутербродами, нарізавши шматочками. З цим м'ясом добре поєднуються ягідний соус, фруктовий або овочевий.

  • Часник - 1 зубчик
  • Теляча вирізка - 0, 5 кілограма
  • Оливкова олія - 15 мілілітрів
  • Апельсин - 2 штуки
  • Вершкове масло - 15 грам
  • Кленовий сироп - 45 грам
  • Апельсиновий сік - 60 мілілітрів
  • Розмарин - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
1
Вимийте вирізку і витріть її серветками, потім обв'яжіть натуральної ниткою, щоб врізка тримала форму.
2
У сковороду викладіть вершкове масло і додайте оливкову, розігрійте гарненько і викладіть в сковороду вирізку.
3
Обсмажте на сильному вогні до золотистої скоринки з усіх боків. Розігрійте духовку до 150 градусів і переставте сковороду в духовку, готуйте 25 хвилин.
4
Дістаньте сковороду з духовки і перекладіть м'ясо на тарілку, накрийте його фольгою, так воно буде м'якше.
5
Поверніть сковороду на вогонь, додайте дрібно нарізаний часник, сіль, влийте апельсиновий сік і кленовий сироп, додайте розмарин і перемішайте.
6
Варіть соус до утворення густої суміші. Очистіть апельсин і розділіть на часточки, видаліть білі плівки, викладіть шматочки в соус, прогрійте кілька хвилин і зніміть з вогню.
7
Вирізку наріжте шматочками близько 1 сантиметра в товщину, подавайте з зеленим горошком, ячменем і часточками апельсина, полийте соусом.

Схожі рецепти