Теляча корейка на кістці
(покроковий рецепт з фото)
Наближається день свята, і ви шукайте простий, але смачний варіант гарячого? Тоді до цієї страви обов'язково придивіться. Цей рецепт розповість, як приготувати телячу корейку на кістки.
Варіантів, як приготувати телячу корейку на кістки, можна придумати чимало, але в основному їх відрізняє маринад. Я хочу запропонувати багатокомпонентний, пікантний, з тонкої цитрусової ноткою і легкої солодкістю меду. Запечене м'ясо буквально тане в роті. Воно прекрасно підійде до будь-якого гарніру і овочам.
- Теляча корейка на кістці - 2.5 кілограма (приблизно)
- Пластівці перцю чилі - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1.5 Ст. Ложки
- Часник - 3-6 зубчиків
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0.5 штуки
- Сіль - За смаком
1. Насамперед потрібно добре вимити м'ясо під проточною водою і обсушити паперовою серветкою.
2. Щоб приготувати соус, в якому буде маринуватися теляча корейка, в невеликій мисці залийте пластівці чилі водою. Окремо з'єднайте всі компоненти маринаду і як слід перемішайте.
3. М'ясо з усіх боків натріть маринадом і відправте в холодильник годин на 5-8 (найкраще на ніч). Для 1-2 години до приготування дістаньте з холодильника і дайте постояти при кімнатній температурі.
4. На дно жароміцної форми налийте воду і викладіть нарізану великими шматочками цибулю. Встановіть зверху решітку так, щоб м'ясо не стосувалося води. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час. Після приберіть температуру до мінімуму і запікайте до готовності. На останні 5-10 хвилин можна включити гриль і підрум'янити м'ясо. Ось і весь простий рецепт телячої корейки на кістки.