Теляча корейка на кістці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 10 г. 0 хв.
Наближається день свята, і ви шукайте простий, але смачний варіант гарячого? Тоді до цієї страви обов'язково придивіться. Цей рецепт розповість, як приготувати телячу корейку на кістки.
Опис приготування:
Варіантів, як приготувати телячу корейку на кістки, можна придумати чимало, але в основному їх відрізняє маринад. Я хочу запропонувати багатокомпонентний, пікантний, з тонкої цитрусової ноткою і легкої солодкістю меду. Запечене м'ясо буквально тане в роті. Воно прекрасно підійде до будь-якого гарніру і овочам.
- Теляча корейка на кістці - 2.5 кілограма (приблизно)
- Пластівці перцю чилі - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1.5 Ст. Ложки
- Часник - 3-6 зубчиків
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0.5 штуки
- Сіль - За смаком
1. Насамперед потрібно добре вимити м'ясо під проточною водою і обсушити паперовою серветкою.
2. Щоб приготувати соус, в якому буде маринуватися теляча корейка, в невеликій мисці залийте пластівці чилі водою. Окремо з'єднайте всі компоненти маринаду і як слід перемішайте.
3. М'ясо з усіх боків натріть маринадом і відправте в холодильник годин на 5-8 (найкраще на ніч). Для 1-2 години до приготування дістаньте з холодильника і дайте постояти при кімнатній температурі.
4. На дно жароміцної форми налийте воду і викладіть нарізану великими шматочками цибулю. Встановіть зверху решітку так, щоб м'ясо не стосувалося води. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час. Після приберіть температуру до мінімуму і запікайте до готовності. На останні 5-10 хвилин можна включити гриль і підрум'янити м'ясо. Ось і весь простий рецепт телячої корейки на кістки.