Печінка теляча
(покроковий рецепт з фото)
Теляча печінка не така жорстка, як яловича, тому перед початком приготування її не потрібно вимочувати або маринувати. Розповідаю простий і смачний варіант, як приготувати печінку телячу.
Якщо не хочете довго возитися з приготуванням, то печінку потрібно нарізати тонкими пластинками. Вона обжарится за лічені хвилини і збереже соковитість. Подавати печінку потрібно теплою, можна з цибулею або картопляним гарніром, зі свіжими або тушкованими овочами.
- Теляча печінка - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 2-3 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1/3 склянки
- Петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1
Печінка гарненько вимийте від згустків крові, видаліть жили і наріжте тонкими пластиками (3-4 міліметра).
2
Розігрійте сковороду з двома столовими ложками вершкового масла. Очистіть і наріжте тонкими півкільцями цибулю, викладіть його на розігріту поверхню і обсмажуйте під закритою кришкою 10 хвилин, перекладіть в миску.
3
Печінка посипте сіллю і перцем, розігрійте чисту сковороду з 1 столовою ложкою олії і обсмажте печінку на сильному вогні близько 2 хвилин.
4
Викладіть печінку в тарілку, на неї перекладіть цибулю і накрийте тарілку фольгою або кришкою, щоб зберегти температуру.
5
Додайте в сковороду залишилася ложку масла і трохи води, перемішайте і готуйте пару хвилин.
6
Полийте блюдо соусом і додайте петрушку, подавайте до столу.