Смажена теляча печінка
(покроковий рецепт з фото)
Смажена теляча печінка по рецепту, яким я з вами по ділюся, робиться з напівсухим білим вином. На виході виходить дивно ніжне і ситне блюдо.
Всім відомо, що печінка готується дуже швидко і виходить досить ніжною та м'якою. Я рекомендую вам спочатку її трохи промаринувати в одному приголомшливому маринаді, рецепт якого розповім трохи пізніше. Я подаю смажену печінку з гарніром з вареної картоплі. Ви, звичайно, можете використовувати будь-який інший гарнір, на ваш погляд. Гречка, рис або інша крупа. Смажена теляча печінка - відмінне блюдо для тих, хто втомився або поспішає, готується швидко і легко. Виходить ситної і смачної. Смачного.
- Теляча печінка - 500 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Лавровий лист - 3 штуки
- Напівсухе біле вино - 1 Склянка
- Чилі Перчик - 1 штука (або будь-який інший гострий перчик, наприклад, Пірі Пірі.)
- Вершкове масло - 50 грам
- Картопля - 8 штук
Тонкими шматочками наріжте печінку. Очистіть її від всіх прожилок і плівки.
В одній чашці змішайте біле вино, лавровий лист, роздавлений часник, перчик чилі (цілком) і покладіть телячу печінку. Перемішайте, нехай печінку трохи замаринується, але не довго.
Обсмажувати телячу печінку треба на вершковому маслі, можете кинути ті ж інгредієнти, наприклад, чилі перчик і лавровий лист. Не потрібно очищати печінку від маринаду. Якщо на ній залишився часник, нехай буде. Обсмажте кожен шматочок телячої печінки по обидва боки по хвилині, навіть трохи менше.
Дістаньте трохи обсмажену телячу печінку, викладіть на тарілку і відставте в сторону.
Вилийте маринад в сковороду і дайте йому закипіти. Як тільки це відбудеться, викладіть до нього обсмажену печінку і тушкуйте в маринаді ще пару хвилин. Смажена теляча печінка краще поєднується з вареним картоплею. Хоча гарнір на ваш розсуд.