Тефтелі в казані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей в казані буде цікавий тим, хто любить тефтелі і хоче приготувати їх незвичайним, нестандартним способом. Приготовлені так тефтелі виходять дуже оригінальними!
Для приготування тефтелей в казані краще взяти казан глибше. Мал підійде будь-який, але круглий розварюється більше, в поєднанні з м'ясним фаршем це ідеально. Фарш ви можете приготувати самі або купити готовий. В іншому все досить просто, рецепт тефтелей в казані такий:
1. Мал промиваємо і варимо до напівготовності.
2. Потім змішуємо рис і фарш, ретельно змішуємо).
3. Тепер додаємо в цю масу спеції (koriandr, перець, сіль, каррі і т.Д.) і яйце. Ще раз все перемішуємо.
4. Беремо сковороду (бажано глибоку, тефтелі повинні будуть не тільки добре обсмажити, але і згасити). Розігріваємо, nalivaem 5-6 ст. Ложок соняшникової олії. Ліпимо з фаршу тюфтельки середнього розміру. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо з кожного боку 4-5 хвилин на маленькому вогні. Тефтелі повинні придбати приємний золотистий колір.
5. Викладаємо тефтелі в казан.
6. Тепер готуємо соус: змішуємо сметану, томатну пасту, додаємо півсклянки води і спеції.
7. Заливаємо тефтелі соусом, закриваємо казан кришкою і відправляємо на маленький вогонь нудитися протягом 30 хвилин.
Готово! Подаємо тефтелі з гарніром або без, можна посипати зеленню. Смачного!
- Фарш яловичий - 500 грам
- Мал - 1 Склянка
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
1. Мал промиваємо і варимо до напівготовності.
2. Потім змішуємо рис і фарш, ретельно змішуємо).
3. Тепер додаємо в цю масу спеції (koriandr, перець, сіль, каррі і т.Д.) і яйце. Ще раз все перемішуємо.
4. Беремо сковороду (бажано глибоку, тефтелі повинні будуть не тільки добре обсмажити, але і згасити). Розігріваємо, nalivaem 5-6 ст. Ложок соняшникової олії. Ліпимо з фаршу тюфтельки середнього розміру. Викладаємо на сковороду і обсмажуємо з кожного боку 4-5 хвилин на маленькому вогні. Тефтелі повинні придбати приємний золотистий колір.
5. Викладаємо тефтелі в казан.
6. Тепер готуємо соус: змішуємо сметану, томатну пасту, додаємо півсклянки води і спеції.
7. Заливаємо тефтелі соусом, закриваємо казан кришкою і відправляємо на маленький вогонь нудитися протягом 30 хвилин.
Готово! Подаємо тефтелі з гарніром або без, можна посипати зеленню. Смачного!