Тефтелі у власному соку 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування тефтелей у власному соку. Соковиті, ароматні, ніжні і божественно смачні тефтелі для всієї родини - навчитеся їх готувати!
Смачні та ситні тефтелі - блюдо для всієї родини. Не всім до душі додавати в них рис, тому в даному рецепті я додала просто хліб. Для приготування тефтелей у власному соку я раджу комбінувати свинину і яловичину (фарш готуємо самостійно): тефтелі вийдуть не сильно жирними, але соковитими. Отже, готуємо тефтелі у власному соку! 
- Свинина - 400 грам
 - Яловичина - 400 грам
 - Яйце - 1 штука
 - Шматок пшеничного хліба - 1 штука
 - Молоко - 1/4 склянки
 - Дрібно рубаний лук - 1/2 склянки
 - Мелений духмяний перець - 1/2 чайних ложки
 - Мелений мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
 - Сіль - За смаком
 - Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
 - Борошно - 1/2 склянки
 - Олія - 3 Ст. Ложки (для соусу)
 - Борошно - 1/4 склянки (для соусу)
 - Яловичий бульйон - 3 склянки (для соусу)
 - Крем - 1/2 склянки (для соусу)
 - Перець - - За смаком (для соусу)
 - Рубаний кріп - - За смаком (для соусу)
 

Замочіть в молоці хліб, відставте в сторону.

У глибокій мисці змішайте свинячий і яловичий фарш, яйце, мускатний горіх, запашний перець і рубаний лук.

Вичавіть молоко з хліба і додайте його в фарш.

Тепер перемішайте все, до отримання однорідної маси.

Сформуйте м'ясні кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до напівготовності.

Збережіть м'ясний сік, ми використовуємо його в соусі.

У тій же сковороді на середньому вогні розтопіть масло, додайте до нього борошно, м'ясний сік. Важливо: постійно помішуйте! 

Потім влийте туди ж бульйон, спеції і рубаний кріп. Помішуйте, поки маса не загусне і не стане однорідною.

Викладаємо тефтелі на сковороду. Готуємо всі разом ще хвилин 5-7.
Готові тефтелі у власному соку можна подавати з картопляним пюре або італійськими макаронами. Смачного)
Готові тефтелі у власному соку можна подавати з картопляним пюре або італійськими макаронами. Смачного)