Тефтелі у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тефтелей у власному соку. Соковиті, ароматні, ніжні і божественно смачні тефтелі для всієї родини - навчитеся їх готувати!
Смачні та ситні тефтелі - блюдо для всієї родини. Не всім до душі додавати в них рис, тому в даному рецепті я додала просто хліб. Для приготування тефтелей у власному соку я раджу комбінувати свинину і яловичину (фарш готуємо самостійно): тефтелі вийдуть не сильно жирними, але соковитими. Отже, готуємо тефтелі у власному соку!
- Свинина - 400 грам
- Яловичина - 400 грам
- Яйце - 1 штука
- Шматок пшеничного хліба - 1 штука
- Молоко - 1/4 склянки
- Дрібно рубаний лук - 1/2 склянки
- Мелений духмяний перець - 1/2 чайних ложки
- Мелений мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 1/2 склянки
- Олія - 3 Ст. Ложки (для соусу)
- Борошно - 1/4 склянки (для соусу)
- Яловичий бульйон - 3 склянки (для соусу)
- Крем - 1/2 склянки (для соусу)
- Перець - - За смаком (для соусу)
- Рубаний кріп - - За смаком (для соусу)
Замочіть в молоці хліб, відставте в сторону.
У глибокій мисці змішайте свинячий і яловичий фарш, яйце, мускатний горіх, запашний перець і рубаний лук.
Вичавіть молоко з хліба і додайте його в фарш.
Тепер перемішайте все, до отримання однорідної маси.
Сформуйте м'ясні кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до напівготовності.
Збережіть м'ясний сік, ми використовуємо його в соусі.
У тій же сковороді на середньому вогні розтопіть масло, додайте до нього борошно, м'ясний сік. Важливо: постійно помішуйте!
Потім влийте туди ж бульйон, спеції і рубаний кріп. Помішуйте, поки маса не загусне і не стане однорідною.
Викладаємо тефтелі на сковороду. Готуємо всі разом ще хвилин 5-7.
Готові тефтелі у власному соку можна подавати з картопляним пюре або італійськими макаронами. Смачного)
Готові тефтелі у власному соку можна подавати з картопляним пюре або італійськими макаронами. Смачного)