Рецепт Тефтелі у власному соку фото

Тефтелі у власному соку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Рецепт приготування тефтелей у власному соку. Соковиті, ароматні, ніжні і божественно смачні тефтелі для всієї родини - навчитеся їх готувати!

Смачні та ситні тефтелі - блюдо для всієї родини. Не всім до душі додавати в них рис, тому в даному рецепті я додала просто хліб. Для приготування тефтелей у власному соку я раджу комбінувати свинину і яловичину (фарш готуємо самостійно): тефтелі вийдуть не сильно жирними, але соковитими. Отже, готуємо тефтелі у власному соку!

  • Свинина - 400 грам
  • Яловичина - 400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Шматок пшеничного хліба - 1 штука
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Дрібно рубаний лук - 1/2 склянки
  • Мелений духмяний перець - 1/2 чайних ложки
  • Мелений мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Олія - 3 Ст. Ложки (для соусу)
  • Борошно - 1/4 склянки (для соусу)
  • Яловичий бульйон - 3 склянки (для соусу)
  • Крем - 1/2 склянки (для соусу)
  • Перець - - За смаком (для соусу)
  • Рубаний кріп - - За смаком (для соусу)
тефтелі у власному соку - фото крок 1
Замочіть в молоці хліб, відставте в сторону.
тефтелі у власному соку - фото крок 2
У глибокій мисці змішайте свинячий і яловичий фарш, яйце, мускатний горіх, запашний перець і рубаний лук.
тефтелі у власному соку - фото крок 3
Вичавіть молоко з хліба і додайте його в фарш.
тефтелі у власному соку - фото крок 4
Тепер перемішайте все, до отримання однорідної маси.
тефтелі у власному соку - фото крок 5
Сформуйте м'ясні кульки, обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до напівготовності.
тефтелі у власному соку - фото крок 6
Збережіть м'ясний сік, ми використовуємо його в соусі.
тефтелі у власному соку - фото крок 7
У тій же сковороді на середньому вогні розтопіть масло, додайте до нього борошно, м'ясний сік. Важливо: постійно помішуйте!
тефтелі у власному соку - фото крок 8
Потім влийте туди ж бульйон, спеції і рубаний кріп. Помішуйте, поки маса не загусне і не стане однорідною.
тефтелі у власному соку - фото крок 9
Викладаємо тефтелі на сковороду. Готуємо всі разом ще хвилин 5-7.
Готові тефтелі у власному соку можна подавати з картопляним пюре або італійськими макаронами. Смачного)

Схожі рецепти