Тефтелі, тушковані з пивом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете привнести різноманітність у традиційні, вже звичні всім страви? ось, наприклад, спробуйте цей класний варіант тефтелей, тушкованих з пивом. Приголомшливий смак і чудовий аромат!
Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що в оригінальному рецепті використовується Пильзнер, але ви можете взяти будь-яке пиво, яке вам до душі. Бульйон в даному випадку може бути овочевим, курячим, а якщо готового під рукою немає, сміливо замініть його звичайною водою. Такі тюфтельки точно не залишать вас байдужими
- Мал - 1/2 склянки
- Індичих грудка - 800 грам
- Яйце - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 1.5 склянки(1 для панірування, 0.5 в фарш)
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Пиво - 2/3 склянки
- Бульйон - 1.5 склянки
- Зелень - 1 пучок (петрушка, базилік, Braai, кріп)
- Сіль і спеції - За смаком
- Цибулина - 1-2 штук
1. У підсоленій воді відваріть майже до готовності рис. Трохи остудіть.
2. Грудку вимийте, обсушити і пропустіть через м'ясорубку. З'єднайте з рисом, половиною склянки панірувальних сухарів, яйцями. Додайте за смаком сіль і спеції. Все як слід перемішайте.
3. Вологими руками сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх з усіх боків в панірувальних сухарях.
4. На сковороді розігрійте пару ложок олії. Викладіть тефтелі і на сильному вогні обсмажте до утворення рум'яної скоринки.
5. На окремій сковороді обсмажте в олії подрібнену цибулю. Влийте бульйон і пиво, додайте трохи спецій і солі, доведіть до кипіння і викладіть туди тюфтельки. Гасіть на середньому вогні 15-20 хвилин. За пару хвилин до готовності викладіть на сковороду подрібнену зелень.
6. Вийшли ось такі тефтелі, тушковані з пивом. Смачного!