Tartalettes на японській мові
(покроковий рецепт з фото)
Смачна закуска, що завжди стане в нагоді і буде доречна до святкового або повсякденного столу. Розповідаю, як приготувати тарталетки по-японськи з листкового тіста і консервованого тунця.
Тарталетки можна приготувати з пісочного або листкового тіста, з сиру. Для начинки можна вибрати будь-які овочі, фрукти, м'ясо, рибу (свіжу, консервовану або запечену), зелень. До столу вони подаються вже охолодженими або трохи теплими. Зробити такі дуже просто і досить швидко.
- Листкове тісто - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Шинка - 50 грам
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Лимонний сік - За смаком
- Тунець - 200 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - За смаком
- Жовток - 1 штука
- Вершки - 1 Ст. Ложка
1. Відкрийте банку консервованого тунця і перекладіть його в тарілку, додайте до нього майонез, трохи лимонного соку, чорний мелений перець, гарненько все перемішайте. Сир натріть на крупній тертці, кілька скибочок шинки наріжте дрібно.
2. Листкового тісто розділіть на смужки, а потім ще на невеликі квадрати. Викладіть по столовій ложці тунця по центру половини, а на другу половину по центру налийте вершки з гірчицею і викладіть шинку. Посипте все тарталетки твердим сиром, залишаючи краю.
3. Змішайте жовток з водою і за допомогою кисті змастіть залишилися краю без начинки.
4. Випікайте все в розігрітому до 200 градусів духовці близько 15 хвилин, наріжте дрібно зелену частину цибулі-шалот і прикрасьте тарталетки. До столу подавайте їх вже остиглими.