Омлет з Risom на японській мові
(покроковий рецепт з фото)
У кожній країні є свій варіант приготування омлету зі своїми особливими інгредієнтами. Омлет з рисом по-японськи здивує вас і своїм складом, але і красивим способом подачі.
Рецепт приготування омлету з рисом по-японськи має європейське коріння, і був уперше приготовлений в Японії лише в 1902 році. Але це блюдо настільки прижилася в цій країні, що стало одним з основних страв японської кухні, тут є навіть ресторани, які спеціалізуються саме на приготуванні такого омлету. В цілому у цієї страви немає фіксованого складу, тому з ним сміливо можна експериментувати, однак без рису і, власне, самого омлету не обійтися. І якщо вам захотілося екзотики, то не обов'язково їхати в далекі азіатські країни, адже я з задоволенням розповім вам, як зробити омлет з рисом по-японськи в домашніх умовах.
- Яйце - 2 штуки
- Мал - 1/3 склянки (для японських страв)
- Куряче філе - 1 штука (копчене або обсмажене )
- Суміш овочів - 1/2 склянки (морква, цибуля, гриби, зелений горошок, паростки бобових)
- Кетчуп - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Соус соєвий - 1 Чайна ложка
- Оцет рисовий - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для цього рецепта краще всього використовувати спеціальний рис для приготування японських страв. Отже, відварюємо рис до повної готовності відповідно до інструкції на упаковці.
Філе курки нарізаємо на невеликі шматочки, в мисці трохи збиваємо курячі яйця, солимо і перчимо. Відварений рис охолоджуємо, перемішуємо його з соєвим соусом і рисовим оцтом.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії. На сильному вогні обсмажуємо овочеву суміш протягом хвилини-двох.
Викладаємо заправлений рис і перемішуємо все.
Тепер додаємо нарізане куряче філе, кетчуп, перемішуємо і смажимо 1-2 хвилини. Перекладаємо приготовлену начинку в миску.
Сковороду знову змащуємо рослинним маслом і виливаємо на неї збиті яйця. Смажимо до тих пір, поки низ омлету не загусне, а верх буде залишатися трохи рідкуватий. Викладаємо на одну половину омлету приготовлену перед цим начинку і акуратно згортаємо омлет в рулетик. Готову страву подаємо до столу гарячим, прикрасивши кетчупом. Смачного!