Тофу на японській мові
(покроковий рецепт з фото)
Тофу - продукт на основі соєвих бобів, який популярний в японській кухні. Пропоную приготувати тофу з овочами в японському стилі. Готується блюдо дуже просто, але смак виходить дуже цікавим. Якщо ви до цього ніколи не пробували тофу, то рекомендую почати саме з цього рецепта.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати тофу по-японськи. У рецепті для смаку використовується тільки соєвий соус, але також доречно буде додати імбир і сухий часник.
- Тофу - 150 грам
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Шпинат - 1/2 пучка
- Цибуля - 1/2 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Паростки гороху - За смаком
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки(1 ст.Л. - для соусу, 2 ст.Л. - для тофу )
- Вода - 110 мілілітрів
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Кунжут - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Наріжте тофу на тонкі скибочки.
Обваляйте тофу в крохмалі.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте тофу з двох боків до золотистої скоринки. Перекладіть на тарілку.
Наріжте цибулю тонкими пір'ям, моркву кружечками, а перець маленькими скибочками.
Почніть обсмажувати цибулю, через пару хвилин додайте болгарський перець і моркву.
В цей час змішайте крохмаль разом з водою і соєвим соусом.
У сковороду додайте порваний на дрібні шматочки шпинат.
В кінці додайте тофу і залийте все соусом.
Акуратно помішуйте тофу і овочі, поки соус не загусне.
Викладіть тофу на подушку з паростків гороху, зверху посипте кунжутом. Тофу на японській мові готовий, смачного!