Табуле з кіноа
(покроковий рецепт з фото)
Табуле - східний салат, який готують на основі булгура або кус-куса і дрібно посіченої зелені. Я пропоную спробувати нестандартний варіант табуле з кіноа.
Нижче я докладно розповім, як приготувати табуле з кіноа. Чи не пропускайте крок з замочуванням крупи, інакше киноа може гірчити. Разом лука і петрушки можна взяти кинзу і шніт-цибуля. Виходить яскраве і смачна страва, яке підійде як обіду або легкої вечері. Нехай воно і готується трохи довше, але завдяки високому вмісту білка в киноа корисніше.
- Лобода - 100 грам
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Петрушка - 1/2 пучка
- Помідори черрі - 100 грам
- Огірок - 1 штука
- Гілочка м'яти - 1 штука
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Перецьь болгарський - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Промийте киноа, потім замочіть у воді на 10 хвилин.
Злийте воду, залийте киноа чистою водою у співвідношенні 1:2. Варіть крупу 15 хвилин на середньо-слабкому вогні.
Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і наріжте великими скибочкам.
Огірок і перець наріжте на дрібні кубики.
Лук і петрушку дрібно порубати, м'яту розберіть на листочки.
Змішайте масло, оцет, перець і лимонний сік разом. Додати сіль за смаком.
З'єднайте всі інгредієнти крім м'яти разом.
Заправте салат соусом, акуратно перемішайте. Зверху прикрасьте м'ятою.
Блюдо готово, смачного!