Свиняча рулька з квашеною тушкованою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний рецепт, який дуже популярний в Німеччині - свиняча рулька з квашеною тушкованою капустою. Німці називають її "ситним п'яним чоловічим стравою" . Його секрет - в соусі і принципі приготування.
Незвичайне блюдо, яке люблять не тільки німці, але і сильна половина людства по всьому світу. Скажу відверто, така свиняча рулька з квашеною тушкованою капустою відмінно смакує і жінками. Якщо ви хочете побалувати свого чоловіка до 23 лютого і в будь-який інший день - раджу звернути увагу на це рецепт.
- Рулька - 1 штук
- Світле пиво - 1, 5 L
- Темне пиво - 200 мілілітрів
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Часник і спеції - За смаком
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложок
- Готова гірчиця - 1 Ст. Ложок
- Квашена капуста - 700 грам
1. Розміщуємо рульку в глибоку велику ємність. Розрізаємо навпіл часник і цибулину. Крупно рубаємо морква, додаємо спеції (лавровий лист і перець горошком). Заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо до готовності рульки (близько 1, 5 годин на слабкому вогні).
2. Родзинка цієї страви не тільки в начинці, але і в соусі. Для його приготування нам знадобиться мед, коричневий цукор, трохи бульйону, а також пиво і гірчиця. Відразу змішуємо мед з цукром, додаємо гірчицю і вливаємо пиво. Розмішуємо і робимо соус однорідної консистенції.
3. Тепер потрібно підготувати рульку для запікання: робимо місцями надрізи і поливаємо соусом. Потім відправляємо рульку запікатися на одну годину. Періодично підливайте на рульку соус, якщо хочете отримати рум'яної скоринки, то збільште вогонь і 10 хвилин потримайте рульку в духовці ще.
4. Тепер залишилося приготувати начинку: смажимо на олії дрібно нарізану цибулю, додаємо квашену капусту і смажимо ще 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім вливаємо склянку бульйону і тушкуємо ще 15 хвилин.
5. У Німеччині це блюдо називається "айсбайн" . Це класичне чоловіче блюдо, яке подають з пивом.