Пиріг з тушкованою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте своїх рідних смачною випічкою, спечіть до чаю пиріг з тушкованою капустою. Рецепт досить простий і легкий, з приготуванням впорається кожна господиня, а пиріг вийде дуже смачним.
Апетитний і смачний пиріг з тушкованою капустою приготувати не так вже й складно. Я думаю, що будь-яка господиня впорається з цим, адже рецепт приготування пирога зовсім нескладний. Інгредієнти недорогі і завжди знайдуться в будинку. Тісто у пиріг не буде товстим і добре пропечеться. Такий пиріг можна спекти не тільки до чаю, але і для пікніка, і навіть в дорогу. Я думаю, що пиріг вам сподобається і ви будете пекти його ще не раз.
- Капуста - 600 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 - в тісто, 1- для обсмажування цибулі і моркви)
- Вода холодна - 4 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки (погасити соду)
- Сіль - 2 чайних ложки(1 - для тіста, 1 - для капусти)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Чистимо цибулю та моркву. Потім морква натерти на тертці (середньої або великої), а цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом, викладаємо підготовлені цибулю і моркву. Обсмажуємо хвилин 5.
Тонко нашаткувати капусту. Посолити і пам'ятаємо її, нехай капуста пустить сік.
Відправляємо капусту на сковороду з обсмаженими цибулею і морквою, посипаємо перцем і перемішуємо. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні практично до готовності. Якщо капуста дала багато соку, можна гасити і без кришки, нехай випарується зайва рідина.
Поки капуста гаситься, а потім остигає, займемося тестом. Вибиваємо в миску яйце і додаємо сіль. Змішуємо.
Додаємо соду, гаситься оцтом.
Вливаємо олію і воду, перемішуємо. Потім всипаємо борошно і замішуємо туге тісто. Накриваємо тісто рушником, залишаємо його хвилин на 20.
Я поділяю тісто на дві частини (приблизно: 2/3 і 1/3). Розкачуємо більшу частину тесту, викладаємо на деко, застелене пергаментом, так, щоб вийшли бортики.
Викладаємо рівним шаром тушковану і остигнула капусту.
Розкачуємо тісто, накриваємо їм пиріг. Акуратно і красиво защипувати краю.
І відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин. Запікаємо до красивої рум'яної скоринки.
Злегка остиглий пиріг розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.