Рулька з тушкованою капустою
(покроковий рецепт з фото)
Рулька з тушкованою капустою може стати основною стравою і прикрасою будь-якого святкового столу. Приготувати такий витвір мистецтва зовсім не складно, головне - використовувати правильні інгредієнти.
Хочете знати, як приготувати рульку з тушкованою капустою так, щоб все приємно здивувалися і просили ще? Додайте кілька незвичних інгредієнтів, які відтіняють смак м'яса і капусти. Картопля буде найкращим гарніром до цієї страви.
- Рулька свиняча - 1 штука
- Чебрець - 10 грам
- Розмарин - 2 грами
- Пиво - 1 літр
- Перець чорний горошком - 6 штук
- Масло вершкове топлене - 25 грам
- Перець чорний запашний мелений - 6 штук
- Кмин - 5 грам
- Квашена капуста - 250 грам
- Зелені яблука - 30 грам
- Гвоздика - 1 штука
- Апельсини - 1/2 штуки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Картопля молода - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
Візьміть передню або задню свинячу ногу вагою в півтора кілограми. Переважно, звичайно, задня, так як в ній більше м'яса. Якщо на м'ясі залишилися волоски, то обпалити її пальником.
Візьміть велику каструлю, в яку влізе свиняча рулька цілком. Закип'ятіть в ній воду, додайте пиво і спеції. Занурте м'ясо в каструлю, накрийте кришкою і млоїте на повільному вогні близько двох годин.
Розтопити вершкове масло, або ж просто заздалегідь дістаньте його з холодильника, щоб воно розм'якшилися при кімнатній температурі. За допомогою кулінарної кисті змастіть маслом відварену рульку.
Викладіть свинячу рульку на пергамент і відправте в розігріту до двохсот градусів Цельсія духовку. Запікайте її до появи хрусткої скоринки коричневого кольору.
Капусту нашаткуйте. Найсмачніше буде, якщо ви використовуєте квашену капусту. Обсмажте її на сковороді з рослинним маслом і з додаванням лаврового листа. Влийте до капусти трохи води або розсолу, протушкувати її до м'якості.
Додайте в капусту ложечку томатної пасти, гарненько перемішайте. Потім покладіть до капусти очищене і нарубані соломкою яблуко і сік половини апельсина. Гасіть під закритою кришкою десять хвилин.
Картоплю гарненько вимийте, бо шкірку з неї зчищати не треба. Розріжте кожен коренеплід на чотири частини і обсмажте на вершковому маслі на сковороді до готовності. Подавайте картопля з рулькой і капустою.