Рецепт тушкованою свіжої капусти (з куркою)
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва найчастіше з'являється на наших столах в холодну пору року і любимо багатьма. Тушкована капуста - це і самостійне блюдо, і гарнір до м'яса, і доповнення до картоплі або каш. Буде смачно!
Капуста хороша в будь-якому вигляді, чи не так? Якщо ви молода господиня, яка тільки вчиться готувати, цей рецепт тушкованою свіжої капусти вам стане в нагоді. Адже за цим рецептом ви зможете приготувати легко і досить швидко смачна страва на обід або вечерю. Тушковану капусту можна подати до столу як самостійне блюдо, а можна з картоплею або іншим гарніром.
- Капуста свіжа - 300-400 грам
- Куряче філе - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Куряче філе нарізаємо маленькими шматочками. Я використовую м'ясо з курячого стегна. І відправляємо на сковороду з рослинним маслом.
Очистимо цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо четвертькольцами, а моркву натираємо на середній або крупній тертці.
Коли шматочки курячого м'яса обсмажаться, додаємо до них цибулю і моркву. Обсмажуємо до м'якості моркви.
Додамо трошки води, щіпку солі і перець. Згасимо під кришкою хвилин 10.
Тонко нашаткувати капусту, посипаємо її сіллю і злегка пам'ятаємо. Так капуста стане м'якше і пустить сік.
Відправляємо капусту на сковороду, перемішуємо і тушкуємо під кришкою до необхідної вам ступеня готовності. Адже хтось любить, щоб капуста була зовсім м'якою, а хтось - щоб залишилася пружною.
Додаємо томатний соус, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Тушкована капуста готова!
У мене з картоплею, а у вас?