Свинина в казані
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати неймовірно соковите, м'яке і дуже смачне м'ясо? Спробуйте рецепт приготування свинини в казані. При бажанні можна додати туди картоплю і вийде повноцінний обід або вечерю.
Свинина в казані в домашніх умовах може бути приготовлена з абсолютно будь-якого м'яса. В даному варіанті використовуються реберця. Картопля не є обов'язковим інгредієнтом. Страву можна приготувати і подати з улюбленим гарніром, приготованим окремо.
- Свинина - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Часник - 4-6 зубчиків
- Томатний соус - 350 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 10 грам
1. Рецепт приготування свинини в казані може бути використаний як вдома, так і на природі. Набір необхідних інгредієнтів можна варіювати, виходячи з власних уподобань. М'ясо можна вибрати пісне, а замість картоплі використовувати велику кількість улюблених овочів, наприклад.
2. Перший етап - це підготовка інгредієнтів. Ребра необхідно вимити, просушити трохи паперовою серветкою і нарізати. Картоплю очистити і нарізати четвертинками або навпіл. Морква очистити і нарізати брусочками або кружальцями. Очищену цибулину і часник подрібнити кубиками.
3. На дно казана налити трохи рослинного масла і відправити шматочок сала. Обсмажити там цибулю з морквою і половиною часнику.
4. Ребра можна попередньо обсмажити на сковороді (на сильному вогні близько 2 хвилин з кожного боку), а потім викласти в казан. Можна також акуратно дістати овочі і обсмажити свинину в казані. Завдяки попередньої обсмажуванні, свинина в казані в домашніх умовах буде соковитою і ніжною всередині.
5. М'ясо злегка посолити і поперчити за смаком. Зверху викласти картоплю (для більш хрусткої скоринки його також можна попередньо обсмажити на сильному вогні). Трохи посолити за смаком. Томатний соус з'єднати зі спеціями (можна взяти абсолютно будь-які за смаком) і рештою часником. Зелень вимити, просушити і подрібнити. Додати в соус і все ретельно перемішати. Відправити його в казан. Влити близько 150-200 мілілітрів гарячої води. Довести до кипіння і накрити кришкою.
6. Щоб блюдо вийшло дійсно ніжним, готувати його потрібно на повільному вогні. Подавати до столу свинину з картоплею потрібно гарячими, присипавши свіжою зеленню.